Nye datoer for utsatt sommer-OL kommer innen tre uker

IOC-president Thomas Bach opplever travle dager for tiden. Mye i idrettsverden er uklart. Foto: Denis Balibouse / AP / NTB scanpix.
IOC-president Thomas Bach opplever travle dager for tiden. Mye i idrettsverden er uklart. Foto: Denis Balibouse / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Nye datoer for det utsatte sommer-OL kommer innen tre uker, og alle kvalifiserte utøvere beholder deres plasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL i Tokyo er utsatt til 2021 på grunn av coronaviruset. Det virker klart at alle utøvere som allerede er kvalifisert til lekene beholder sine plasser, selv om lekene er forskjøvet bort fra de opprinnelige oppsatte datoene sommeren 2020.

Det er konklusjonen etter et to dager langt møte mellom Den internasjonale olympiske komité (IOC) og de internasjonale idrettsforbundene torsdag og de nasjonale forbundene fredag.

Dette melder Danmarks Idrættsforbund (DIF) i en pressemelding.

– IOC-president Thomas Bach gjorde dette klart allerede i begynnelsen av møtet at de som er tatt ut allerede beholder sine plasser. IOC lever på et vis opp til idealene om fairplay og respekt. Det er vi veldig fornøyd med, sier DIF-direktør Morten Mølholm Hansen.

For Danmarks vedkommende gjelder dette 12 utøvere, for eksempel den sterke hekkeløperen Sara Slott Petersen og skytteren Jesper Hansen.

– De er med videre om de viser at de beholder sitt sportslige nivå, sier Hansen.

Personvernpolicy