Italiensk fotballpresident «nekter» å avslutte sesongen

Italiensk fotball har stoppet opp. Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP / NTB scanpix
Italiensk fotball har stoppet opp. Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italias fotballpresident Gabriele Gravina åpner nå for å flytte kamper helt til august for å få fullført inneværende Serie A-sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballen i Italia er som i de fleste andre europeiske land satt på pause som følge av viruspandemien. I øyeblikket er alle kamper fram til 3. april utsatt, og alt tyder på at det ufrivillige avbrekket blir forlenget.

– Vi skal gjøre alt for å fullføre mesterskapet. Om nødvendig vil vi be Uefa og Fifa om støtte til å spille lenger enn 30. juni, og også spille i juli og august, sier fotballpresident Gravina til Radio Marte.

Alle de store europeiske ligaene har vært tydelige på at det i utgangspunktet er viktig å fullføre sesongen før 30. juni. Det har blant annet sammenheng med at mange spillerkontrakter utløper da.

Gravina er svært opptatt av ikke å måtte avbryte sesongen, og ser det ikke som et alternativ å kåre serieleder Juventus til mester. Torino-klubben har ett poengs forsprang til forfølgerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vil lede til et ubehagelig scenario. Vi vil avviser slike alternativer så lenge som mulig, sier fotballpresidenten.

Torsdag møtes representanter for den italienske ligaen, fotballforbundet, spillerforeningen, trenere og myndighetene for å diskutere framtiden.

– Det er mange temaer som skal diskuteres, sier Gravina.

Italia er hardt rammet av viruskrisen. Rundt 75.000 mennesker er rapportert smittet, og tallet på døde har passert 7.500.