Haalands trener tar lønnskutt – spillerne i forhandlinger

<p>Erling Braut Haaland ligger an til å måtte godta et lønnskutt under coronakrisen, slik Matthias Ginter og lagkameratene i Borussia Mönchengladbach har gjort. Foto: Marcel Kusch / DPA via AP / NTB scanpix</p>
Erling Braut Haaland ligger an til å måtte godta et lønnskutt under coronakrisen, slik Matthias Ginter og lagkameratene i Borussia Mönchengladbach har gjort. Foto: Marcel Kusch / DPA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Erling Braut Haaland kan måtte si fra seg en del av lønna for å hjelpe Borussia Dortmund gjennom coronakrisen. Flere andre Bundesliga-spillere gjør det samme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag skriver nyhetsbyrået AFP at stjernene i storklubben Bayern München har gått med på lønnskutt på 20 prosent. Det har ikke vært spilt fotball i 1. Bundesliga siden 13. mars, og det er svært usikkert når serien kan gjenopptas.

Dermed sliter klubbene som følge av manglende inntekter. Både TV-penger, sponsorutbetalinger og billettinntekter er satt på vent.

I Borussia Dortmund gikk direktør Hans-Joachim Watzke og to andre i ledelsen, Carsten Cramer og Sebastian Kehl, foran og sa fra seg en del av sine lønninger i forrige uke. Mandag fulgte sportsdirektør Michael Zorc og hovedtrener Lucien Favre deres eksempel frivillig, skriver AFP og lokalavisen Ruhr Nachrichten.

Det er ventet at Dortmund-spillerne også vil godta et lønnskutt i løpet av de neste dagene. Det forhandles angivelig om en avtale som vil bety 20 prosent lønnskutt dersom sesongen stanses, og 10 prosent dersom man spiller ferdig serien uten publikum.

Ifølge Ruhr Nachrichten vil Dortmund kunne spare et millionbeløp i euro hver måned, uansett hvilken modell spillerne går med på. Klubben har lønnsutgifter til spillerne på om lag 13 millioner euro i måneden

Bayern München er på et helt annet nivå når det kommer til lønninger. Serielederen hadde lønnsutgifter på 336 millioner euro sist sesong, noe som tilsvarer halvparten av klubbens omsetning.

Omregnet til norske kroner er beløpet 4,18 milliarder etter dagens kurs.

Spillerne i Borussia Mönchengladbach var de første i 1. Bundesliga som foreslo å si fra seg noe av lønnen for å hjelpe klubben sin. Senere har spillere i Werder Bremen og Schalke gjort det samme.

Leverkusen-spillerne skal i likhet med Haaland og lagkameratene være i forhandlinger om en lønnskuttmodell.

Personvernpolicy