IOC-president Bach insisterer på at OL ikke blir utsatt

IOC-president Thomas Bach ønsker at OL og Paralympics skal gå som planlagt. Foto: Jean-Christophe Bott / Keystone / AP / NTB scanpix
IOC-president Thomas Bach ønsker at OL og Paralympics skal gå som planlagt. Foto: Jean-Christophe Bott / Keystone / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasils OL-komité og USAs idrettsforbund er de siste i rekken som ber om at OL i Tokyo skal utsettes, men IOC-sjef Thomas Bach står på sitt i et nytt intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag skal Bach igjen ha ytret at han fortsatt vil at OL skal gå som planlagt. Det uttalte han i et tysk radiointervju, melder nyhetsbyrået DPA.

– En kansellering ville ødelagt den olympiske drømmen til 11.000 idrettsfolk fra 206 nasjoner. Kansellering ville vært den minst rettferdige løsningen, sa Bach i intervjuet.

IOC-toppen mener at det vil være altfor komplisert å utsette et OL og at det ikke kan sammenlignes med å utsette for eksempel en fotballkamp.

Gjør som Uefa

Tysklands idrettspresident Jürgen Kessing mener derimot at IOC burde gjøre som Det europeiske fotballforbundet (Uefa), som tirsdag besluttet å utsette EM i fotball ett år.

– Jeg skulle ønske at de fulgte eksempelet fra fotballen og i likhet med EM også utsette OL i Tokyo med ett år, sa Kessing til DPA.

Det forslaget støttes av USAs svømmesjef Tim Hinchey.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En løsning som gir en klar vei framover og lar alle utøvere forberede seg for et trygt og vellykket OL i 2021, skriver Hinchey i et åpent brev til USAs olympiske komité.

NIF snudde

Også Norges idrettsforbund (NIF) har nå bedt om at OL ikke gjennomføres før koronapandemien er under kontroll. Det ble gjort klart i et brev fra NIF til nettopp IOC-president Thomas Bach fredag.

– På bakgrunn av den høyst uavklarte situasjonen i Norge og i store deler av verden for øvrig er det verken forsvarlig eller ønskelig å sende norske utøvere til OL eller Paralympics i Tokyo til 2020 før verdenssamfunnet har lagt denne pandemien bak seg, skrev den norske idrettspresidenten Berit Kjøll fredag.

NIF støttet tidligere Bach i håpet om å gjennomføre OL, noe som førte til kritikk fra blant andre Johan Kaggestad.

Bach planlegger fortsatt at sommer-OL i Tokyo settes i gang 24. juli, men insisterte torsdag på at det fortsatt er for tidlig med en endelig avgjørelse.