Kulturminister Raja: OL bør utsettes

<p>Kulturminister Abid Raja (V) skriver i et innlegg på Facebook at han har vanskeligheter for å se for seg at OL skal kunne gå som planlagt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix</p>
Kulturminister Abid Raja (V) skriver i et innlegg på Facebook at han har vanskeligheter for å se for seg at OL skal kunne gå som planlagt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kulturminister Abid Raja (V) skriver i et innlegg på Facebook at han har vanskeligheter for å se for seg at OL skal kunne gå som planlagt.

Raja skriver i innlegget at han støtter NIFs uttalelser om at de olympiske lekene ikke bør gjennomføres før coronapandemien er under kontroll.

– Norge og verden står i en alvorlig situasjon. Da må vi bruke våre ressurser til å begrense ytterligere smitte og få situasjonen under kontroll. Vi er mange som har gledet oss til å oppleve OL i fantastiske Tokyo, inkludert deltakerne selv og oss tilskuere, men den globale situasjonen som følge av coronaviruset er uoversiktlig, skriver Raja og fortsetter:

– Derfor må man nå være helt tydelig på at sommer-OL ikke bør gjennomføres til verden er tilbake i vante former. Det bør være i alles interesse, også for idretten og IOC.

Raja skriver videre at regjeringens hovedmål under den pågående krisen er å sikre liv og helse, samt å ivareta norsk økonomi, inkludert bredden av norsk kultur, idrett og frivillighet.

– Vi er glade i Japan, samtidig må vi vise solidaritet med de landene som er rammet hardere enn oss. I den situasjonen verden er i nå er det vanskelig for meg å se at OL skal kunne gå som planlagt, skriver Raja.

– Jeg gleder meg til OL i Tokyo, men det bør skje på et tidspunkt når verden har kontroll over epidemien og bedre oversikt over hvordan coronaviruset rammer globalt, avslutter kulturministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært