Bandy: Selbekk den store helten med to mål på overtid da Västerås vant SM-gull

Charlotte Marie Selbekk er svensk mester – igjen. Hun ble den store helten med to mål på overtid. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Charlotte Marie Selbekk er svensk mester – igjen. Hun ble den store helten med to mål på overtid. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skutskärs ledet 3-1 i den svenske bandyfinalen med fire minutter igjen, men tre mål av Västerås, der norske Charlotte Selbekk scoret to, sørget for 4-3 til VSK.

For da Skutskärs-spiller Linnea Larsson satte inn 3-1 etter 83 minutter, så det bekmørkt ut for Västerås, som hadde spilt en svak kamp.

Så reduserte den finske landslagskapteinen Linda Lohiniva til 2-3 etter 86 minutter, før Charlotte Marie Selbekk fikk drømmetreff på corner tre minutter på overtid. Ballen så ut til å gå i mål, men ble stoppet på streken av en hånd.

Da ble det dømt straffe. Selbekk hamret ballen i krysset til 3-3.

Og det så ut til å gå til forlegning, men to minutter på overtid av overtiden ble Selbekk den store helten da hun banket inn 4-3 fra 16-17 meter. Sekunder senere var finalen over.

– Jeg vet ikke hva som skjer. Det så jævlig tungt ut på 1-3, men vi ga ikke opp. Vi spilte ikke bra i dag, men kriget helt til siste sekund. Det er helt sykt, sier Selbekk.

Gullet var 21-åringens fjerde SM-gull i karrieren. I 2019 vant hun også med VSK. Da ble det seier på straffeslag over nettopp Skutskärs.

Det er tre norske spillere i Västerås – Selbekk, Ingrid Bjonge og Ingebjørg Kvaal-Knutsen. Bjonge spilte hele finalen, mens Kvaal-Knutsen ikke var i troppen.

Kampen ble spilt i Uppsala uten tilskuere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært