Tror ikke på flere Haaland-kamper i 2020

En virusekspert tror ikke Erling Braut Haaland og kollegene i tysk fotball kommer i gang med kamper igjen før i 2021.
En virusekspert tror ikke Erling Braut Haaland og kollegene i tysk fotball kommer i gang med kamper igjen før i 2021. Foto: Thibault Camus / AP

Tysk fotball vil ikke komme i gang med kampaktivitet før i 2021, tror en virusekspert. Han mener fotballen ikke står fremst når restriksjonene skal oppheves.

Virologen Jonas Schmidt-Chanasit ved Bernhard Nocht-instituttet for tropisk medisin i Hamburg lanserer sine tanker rundt tysk fotballs umiddelbare framtidsutsikter i et intervju med Norddeutscher Rundfunk.

Han hevder det ligger stor risiko i å gjenoppta aktiviteten i idrettsmiljøet for tidlig.

Erling Braut Haaland og kollegene i tysk Bundesliga har fått utsatt sine kamper i første omgang til 2. april. Hva som skjer deretter er uvisst.

– Det er ikke realistisk å skulle fullføre sesongen. Vi ser situasjonen i Europa, og hva vi fortsatt står overfor, sier Schmidt-Chanasit i følge det tyske nyhetsbyrået DPA.

– Og selv om vi ikke er rammet så hardt, betyr ikke det at fotballen kan gjenopptas. Det vil gjøre situasjonen langt verre igjen, tilføyer han.

Aktuelt: Fotball-Europas «rebell»: – Hvorfor skal vi ikke spille?

Tidligst neste år

Viruseksperten har ikke lystige framtidsspådommer å komme med til fotballmiljøet.

– Vi snakker om en tidshorisont som nås tidligst neste år, sier han.

Bundesliga-ledelsen synes å ha et håp om å gjenoppta seriespillet tidligst i mai. En mulighet som nevnes er å arrangere kamper bak lukkede dører. Håpet er å unngå milliardtap, blant annet i form av tapte TV-inntekter.

Schmidt-Chanasit advarer imidlertid mot å spille for tomme tribuner fordi «det vil friste folk til å samle seg for å følge kampene sammen». Virologen sier i tillegg at «morsomme ting» som fotball bør stå sist på listen når hverdagen skal gjenopptas.

Skoler og mange bedrifter er stengt i Tyskland i kampen mot koronaviruset. Folk bes i øyeblikket om å holde seg hjemme. Mer enn 16.000 mennesker er smittet av viruset og over 40 har mistet livet.

Aktuelt: Haaland med nytt verdibyks: Over milliardgrensen

Tvilende til rask restart

Fotballen er satt på pause over stort sett hele Europa, men fortsatt uttrykkes det håp om å kunne fullføre inneværende sesong i de ligaene som nærmer seg slutten.

Den franske fotballpresidenten Noel Le Graet sa torsdag at han håper sesongen kan være rundet av innen midten av juli. Lederen for spillerforeningen i Italia, Damiano Tommasi, tror imidlertid ikke Serie A blir gjenopptatt med det første.

– Ved å la ballen rulle igjen, signaliserer vi til samfunnet at vi nærmer oss normalitet igjen. Det er ikke tilfellet. Fotballen er helt på bunnen av listen over viktige ting, sier han i et intervju med Süddeutsche Zeitung.

35.000 mennesker er smittet av koronaviruset i Italia. Over 3.000 er døde.

Joshua King: – Tipper de nuller hele Premier League

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært