Carlsen blir lenge i Norge: – Blir rolig fremover

Magnus Carlsen, her fra VM i fischersjakk, blir i Norge i tiden som kommer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Magnus Carlsen, her fra VM i fischersjakk, blir i Norge i tiden som kommer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen vil ikke fortelle hvor han oppholder seg, men forteller at han blir i Norge i tiden fremover. 

Carlsen er for tiden opptatt med å kommentere kandidatturneringen i Russland for Chess24. Utenom det går tiden til å spille sjakk, men hvor han oppholder seg vil han ikke si noe om.

– Nei, jeg sier ikke hvor jeg er. Det er hemmelig, sier han med et smil til NTB.

– Hva kommer du til å gjøre i tiden framover?

– Planen er å være hjemme og prøve å holde sjakken ved like. Det er roligere nå, men det er mye sjakk som foregår. I tillegg til å kommentere turneringen nå, spiller jeg en del sjakk på nett, sier Carlsen.

Nytt verdibyks: Nå er Haaland verdt over én milliard

Tror turneringer blir utsatt

Han forteller at han belager seg på å være hjemme i Norge i god tid framover som følge av situasjonen med koronavirus-pandemien.

– Jeg regner turneringen i Tyskland 11. april som helt usannsynlig. Også Grand Chess Tour-turneringen i Romania i mai tviler jeg på skjer. Jeg tror det blir utsatt, men jeg har et ganske avslappet forhold til dette, sier Carlsen.

Han legger til at det er vanskelig å regne med noe som helst på dette tidspunktet. Likevel holder han sjakken ved like, selv om han ikke får reist rundt i verden og spilt turneringer.

Hushovd om coronapausen: – Kan være kroken på døra for flere lag

Følger nøye med

– Jeg skal følge nøye med på kandidatturneringen, så får vi se hvem som vinner der. Jeg belager meg på å være hjemme en god stund framover. Og så holder jeg en del kontakt med treneren min, vi diskuterer forskjellige ting, sier han.

– Det er ikke optimalt for meg med begrenset bevegelighet, men det er sånn det bare er. Jeg forholder meg til reglene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært