Rooney-perle kåret til tidenes PL-scoring

Wayne Rooneys scoring for Manchester United mot Manchester City i 2011 er kåret som tidende PL-scoring av TV 2 seere.
Wayne Rooneys scoring for Manchester United mot Manchester City i 2011 er kåret som tidende PL-scoring av TV 2 seere. Foto: Rui Vieira / AP

Wayne Rooneys brassespark i krysset mot Manchester City ble onsdag kåret til tidendes Premier League-scoring av TV 2s seere.

Det var i 2011 at Manchester United-legendens traff perfekt ute på kanten av 16 meteren. Han slo til med et brassespark som var en drøm av en scoring.

– Det er en helt ellevill scoring. Tolv minutter for slutt i byderbyet mot City drar han fram denne. Klokkerent i krysset. Det er en deilig, deilig scoring, sier TV 2-ekspert Erik Huseklepp når resultatet ble klart.

På forhånd hadde man hadde plukket ut 64 scoringer. I finaleheatet falt Rooneys fulltreffer best i smak i duell med scoringen til Arsensals Thierry Henrys mot Manchester United i 2000. Stemmetallene ble 52,8 mot 47,2 prosent.

Wayne Rooney, som er spillende trener i Derby, har scoret i bøtter og spann for Manchester United. Han passerte også i karrieren en annen United-legende, Sir Bobby Charlton, som tidendes målscorer på landslaget med sine 53 mål på 120 landskamper.

Rooney spilte 393 kamper for United og scoret 183 seriemål. Det var hans mål fra 2011 som falt best i smak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært