Landslagstrener Nossum: – Vi er vant til å være folkesky

Trener Eirik Myhr Nossum under Ski Tour i Granåsen i Trondheim i vinter.
Trener Eirik Myhr Nossum under Ski Tour i Granåsen i Trondheim i vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Herrelandslagstrener i langrenn, Eirik Myhr Nossum (34), sier at langrennsløpere er en folkegruppe som er vant til å være i isolasjon. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt Nossum vet er det ingen i langrennsleiren som er smittet av koronaviruset. De aller fleste av dem trener omtrent som vanlig.

– Som trener er dette en situasjon jeg aldri vært oppe i, men heldigvis finnes det tekniske duppeditter som gjør at jeg får gjort den jobben jeg skal. Uansett går vi snart inn i en periode der vi skulle hatt fri uansett, sier Nossum til NTB.

– Men i og med at mange renn mot slutten av sesongen er avlyst, kommer vel denne friperioden tre uker tidligere enn normalt?

– Ja, men jeg har oppfordret folk til å trene, ikke minst for å få tiden til å gå. Jeg vil tro at det er andre grupper enn oss som blir mer påvirket sosialt av tiltakene som er satt inn enn oss.

– Fordi?

– Vi er en folkegruppe som er vant til å være i isolasjon. Vi er folkesky til vanlig også, og er opptatt av å vaske hender og holde oss til strenge hygienetiltak uansett tidspunkt på året. Vi oppsøker aldri store folkemengder og er usosiale sjeler fra september til april. Den eneste plassen vi oppholder oss sammen med andre folk er på flyplasser og i fly, sier Nossum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Skiforbund har i utgangspunktet fryst alle samlinger fram til sommeren.

– Det er riktig, men det har mer med økonomi enn med selve koronaviruset å gjøre. Vi skal uansett sørge for å få trent nok. Det er jeg ikke bekymret for.

Eirik Myhr Nossum og kona Melina Magulas venter for øvrig sitt første barn i mai.

Aktuelt: Northug hjemme i Norge etter å ha vært virus-fast i Russland