Krisemøte om ishockey-VM tirsdag

Tirsdag får det norske ishockeylandslaget trolig beskjed om hvorvidt det blir VM i Sveits eller ikke.
Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix
Tirsdag får det norske ishockeylandslaget trolig beskjed om hvorvidt det blir VM i Sveits eller ikke. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ishockey-VM er blant de få store idrettsmesterskapene i nær framtid som fortsatt ikke er avlyst. Tirsdag skal arrangementet diskuteres på et styremøte i IIHF.

Årets VM for menn skal etter planen spilles i Sveits fra 8. til 24. mai. Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) har allerede avlyst både A- og B-VM for kvinner som følge av den verdensomspennende koronavirus-pandemien, men det er ikke bestemt hva som gjøres med herrenes mesterskap.

Antakelig blir en avgjørelse tatt på forbundets styremøte tirsdag.

– Det kommer til å være det store spørsmålet på agendaen, sier den svenske ishockeypresidenten Anders Larsson til TT.

Det meste av ishockey på klubbnivå, deriblant i nordamerikanske NHL, er stanset inntil videre. Larsson, som skal delta på IIHF-styremøtet via videolink, vil likevel ikke spekulere i at også VM må avlyses eller flyttes.

– Vi får avvente og se hvordan ting utvikler seg. Det er det internasjonale forbundets beslutning, og vi har full tillit til hvordan de håndterer det.

IIHF-president René Fasel har tidligere antydet at det kan bli aktuelt å flytte VM fra Sveits til et «tryggere» land, som Russland eller Hviterussland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden