Også mennenes curling-VM er avlyst

<p>Thomas Ulsrud og hans lag får ikke kjempe om VM-medaljer i curling i Glasgow i månedsskiftet mars-april. Mesterskapet er avlyst på grunn av coronaviruset. Foto: Jonas Ekströmer, TT / NTB scanpix</p>
Thomas Ulsrud og hans lag får ikke kjempe om VM-medaljer i curling i Glasgow i månedsskiftet mars-april. Mesterskapet er avlyst på grunn av coronaviruset. Foto: Jonas Ekströmer, TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To dager etter at kvinnenes curling-VM ble avlyst rett før turneringsstart er det klart at også mennenes VM i Glasgow blir offer for coronaviruset.

Avgjørelsen om avlysning ble fattet av arrangøren lørdag og offentliggjort på Det internasjonale curlingforbundets (WCFs) nettsted.

.Mens Norge ikke var kvalifisert for kvinnenes VM i Canada, skulle Thomas Ulsruds nye lag med Magnus Vågberg, Markus Høiberg, Steffen Walstad og Torger Nergård representere Norge i Glasgow.

Mesterskapet skulle avvikles i tiden 28. mars til 5. april.

– Som arrangør av store stevner er sikkerheten og helsen til alle involverte av aller største betydning. Etter råd fra myndighetene må vi med beklagelse melde at vi i samråd med WCF har besluttet å avlyse VM, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

WCF-president Kate Caithness ber om forståelse for avgjørelsen og sier at man vil se på eventuelle endringer i OL-kvalifiseringskriteriene som følge av avlysningen.

Det er ennå ikke fattet en beslutning om VM i mixed double i Canada.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden