Skeptisk til Mourinho: – Ikke mange som gjør det på den måten

José Mourinho trøster Lucas Moura etter at Tottenham ble slått ut av mesterligaen tirsdag.
José Mourinho trøster Lucas Moura etter at Tottenham ble slått ut av mesterligaen tirsdag. Foto: Michael Sohn / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erik Thorstvedt setter spørsmålstegn ved flere ting ved José Mourinhos lederstil i Tottenham. Troen på et etterlengtet trofé for Spurs med treneren minker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uken etter at laget røk ut av FA-cupen, fortsatte Tottenhams dalende formkurve under Mourinho. London-klubben røk hodestups ut av mesterligaen med 0-3-tap mot RB Leipzig tirsdag.

Laget så til tider hjelpeløse ut defensivt i mesterligakampen mot tyskerne. Etter kampen fikk Spurs kritikk av Thorstvedt, som fulgte kampen som fotballekspert for TV 2.

Til NTB utdyper han kritikken mot Mourinho:

– Det ser ikke ut som han vet hvem som er hans beste folk og hva som er best av tre bak, fire bak (eller) fem bak … Han famler jo litt i blinde her. Tottenham har egentlig ikke spillestil akkurat nå, sier Thorstvedt.

Trofé-mangel

Utslaget av mesterligaen betyr at laget ikke engang har teoretisk mulighet til å vinne et trofé denne sesongen. Nettopp evnen til å vinne trofeer har, i likhet med et pottetett forsvar, tidligere vært et kjennemerke hos «The Special One».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Mourinho ble ansatt i november var Thorstvedt håpefull om at det kunne bety et etterlengtet Tottenham-trofé. Nå er han ikke like sterk i troen lenger.

– Nei. Sannsynligheten er jo klart mindre enn 50 %. Jeg tenker at denne sesongen var en bra mulighet, sier Thorstvedt, som sikter spesielt til tapet i FA-cupen mot Norwich på hjemmebane.

Måten Mourinho hang ut Tanguy Ndombele på offentlig etter kampen i Premier League mot Burnley i helgen er Thorstvedt heller ikke særlig fornøyd med.

– Jeg liker ikke den måten å gjøre det på. Han har gjort det med flere spillere (før). I de fleste tilfellene funker det dårlig. Du skal i alle fall kjenne spillerne godt. Det er ikke mange managere som gjør det på denne måten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Må bygge nytt lag

Likevel vil ikke den tidligere Tottenham-keeperen legge all skylden på Mourinho. Thorstvedt er klar på at den portugisiske treneren trenger tid på seg til å bygge et nytt lag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tottenham gikk lenge uten å kjøpe spillere, noe de kan betale prisen for nå.

Thorstvedt peker på klare mangler, spesielt på midtstopperplass med et aldrende belgisk midtstopperpar, og at nedturen startet lenge før årets sesong.

– Det er veldig lett å bli nostalgisk på Pochettino. Mesterligafinalen kamuflerte jo egentlig bare en nedtur som hadde vart flere år, sier den tidligere Tottenham-profilen.

Han er klar på at Mourinho skal få en sjans og at han mest sannsynlig sitter ganske trygt.

Men uten spill i mesterligaen og en dyrere stadion enn det først kunne se ut som, tror han fort det kan bli styggere før det går bedre.