Carlsens kandidatfavoritt i flytrøbbel

Fabiano Caruana sliter med å komme seg til Russland.
Fabiano Caruana sliter med å komme seg til Russland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen holder Fabiano Caruana som favoritt til igjen å utfordre ham om VM-tittelen i sjakk. Spørsmålet er bare om Caruana rekker kandidatturneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Carlsen skal etter planen forsvare sin VM-tittel i klassisk sjakk senere i år. Hvem som blir hans motstander avgjøres i utgangspunktet i kandidatturneringen som begynner i russiske Jekaterinburg kommende tirsdag.

Dit kommer etter planen de fleste av verdens beste sjakkspillere. Nå opplyser imidlertid Fabiano Caruana, som gikk tapende ut da Carlsen sist forsvarte sin VM-tittel i London i 2018, at han har havnet i reisetrøbbel.

– Flyet mitt til Russland ble kansellert (uten at flyselskapet ga meg beskjed), men jobber nå med en ny løsning for å rekke fram i tide , skrev han på Twitter sent onsdag kveld.

Aktuelt: Magnus Carlsens selskap er nå verdt en halv milliard

Flyrestriksjoner

Den amerikanske sjakkstjernen oppgir ikke hvor han oppholder seg eller at det er de mange flykanselleringene i forbindelse med utbruddet av koronaviruset som er årsaken til reiseproblemene han nå befinner seg i.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump har imidlertid gått til drastiske grep for å begrense flytrafikken mellom USA og Europa i tiden som kommer, og også i Europa er flytrafikken kraftig berørt av frykten for smittespredning.

Magnus Carlsen er klar på at han anser Caruana som den største favoritten til å vinne den kommende kandidatturneringen i Russland.

– Caruana har i lang tid vært min favoritt. Så lenge han kommer seg til Moskva og turneringen finner sted, holder jeg meg til det, sier Carlsen i et ferskt intervju med chess24.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han legger til at dersom man deler startfeltet i kandidatturneringen inn i nivåer, er Caruana på et eget nivå på toppen. Deretter følger kinesiske Ding Liren, mens resten følger ytterligere et hakk deretter.

Carlsen etter hektisk år: – Jeg trenger en pause nå

Blir utsatt?

Den norske verdensmesteren understreker samtidig den usikkerheten som hersker rundt om kandidatturneringen kan gjennomføres.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nylig trakk den aserbajdsjanske stormesteren Teimur Radjabov seg fra turneringen. Den franske stormesteren Maxime Vachier-Lagrave fikk hans plass. I et intervju med chess24.com opplyste Radjabov at hans beslutning handlet om frykt for koronaviruset. Han ba samtidig Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) om at turneringen utsettes.

FIDE har på sin side opplyst at Carlsens kommende VM-kamp utsettes fra november til desember. Det har ikke sammenheng med virusutbruddet, Kampen vil med stor sannsynlighet spilles i Dubai med start 20. desember.

Den kommende kandidatturneringen spilles etter planen fra 17. mars til 3. april og går over 14 runder mellom åtte spillere.

Russisk rival: – Magnus Carlsen har en tendens til å bli overvurdert