Haaland og Dortmund overkjørt og utslått av PSG

Neymar scoret det avgjørende målet da Paris Saint-Germain slo Borussia Dortmund ut av mesterligaen. Foto: Uefa via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Neymar og resten av Paris Saint-Germains stjernegalleri slo Borussia Dortmund 2-0 på hjemmegress og avanserte til mesterligaens kvartfinale med 3-2 sammenlagt.

Dermed ble det en tung kveld i Paris for stjerneskuddet Erling Braut Haaland. Tenåringen fra Jæren fikk til svært lite for et Dortmund-lag som i store deler av kampen ble presset i senk av PSG.

Det franske hovedstadslaget gjennomførte kampplanen sin godt, særlig før pause, og skal spille kvartfinale i Champions League for første gang på fire år.

Neymar skinte

Neymar tok en hovedrolle i kampen, først ved å stange inn 1-0-målet på corner etter en snau halvtimes spill. Verdens dyreste fotballspiller var også delaktig i oppbyggingen til Juan Bernats 2-0-mål like før pause.

Det er grunn til å stille spørsmål ved Dortmunds forsvarsspill på corneren som sendte PSG i føringen. Achraf Hakimi hang ikke med og lot Neymar stikke seg fram og stupe ballen i mål.

På 2-0-målet gikk ballen hurtig mellom de teknisk gode PSG-spillerne. Pablo Sarabia fikk ballen på høyrekanten og slo hardt inn, og Bernat tuppet ballen videre i nettet.

PSG-spillerne jublet vilt, men noen hyllest fra tribunen ble det ikke, all den tid kampen ble spilt uten tilskuere som følge av koronavirusutbruddet.

Bare nesten

Dortmund hadde med seg en 2-1-ledelse fra hjemmemøtet, og det var ingen grunn til å gi opp selv om PSG scoret to ganger før pause.

Og det gjorde heller ikke det gulkledde tyske laget.

Utover i annen omgang så PSG-spillerne mer slitne ut, og gjestene hang bedre med i kampen. Etter 77 minutter kom et skremmeskudd fra Julian Brandt som endret retning i en PSG-spiller, men ballen landet på nettaket. Og i minuttene som fulgte, kom et vedvarende Dortmund-press, men PSG slapp unna med noen halvskumle cornere imot.

Dortmund måtte avslutte kampen med ti mann etter at Emre Can ble utvist i det 89. minuttet. Han fikk to gule kort på rappen som følge av et slagsmål mellom flere spillere. Can startet tumultene ved å dytte Neymar over ende.