Serbiske krisetiltak før Norge-kampen

Manchester Uniteds Nemanja Matic blir trolig en sentral mann for Serbia mot Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Manchester Uniteds Nemanja Matic blir trolig en sentral mann for Serbia mot Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Serbia har lagt omfattende planer i håp om å få ut stjernespillere av Italia. Slik skal de kunne rekke oppgjøret mot Norge i fotball 26. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En lang rekke store serbiske profiler spiller i italienske klubber. Uten dem tilgjengelig vil Serbia være svært redusert i omspillskampen mot Norge.

Den går uten tilskuere i Oslo. Vinneren skal så møte enten Skottland eller Israel om retten til en EM-billett. Sluttspillet går i juni og juli.

– Det er ikke riktig at vi skal spille denne kampen uten våre regulære spiller fra Italia, sier landslagssjef Ljubiša Tumbaković til Sportski Zurnal.

Han er svært oppgitt over situasjonen

Det serbiske fotballforbundet skal ha chartret to fly. Disse skal, om planen lykkes og det lar seg gjøre, hente spillerne i Italia og få dem ut av landet før det som omtales som «fristen 23. mars».

Men Tumbaković «frykter at italienske myndigheter vil kunne blokkere denne muligheten».

Norge har ikke deltatt i et seniorsluttspill for menn siden EM i 2000. Serbia spilte fotball-VM i 2018 og var med i 2000-EM som Serbia og Montenegro.

Italia er hardest rammet av alle land i Europa med svært mange smittede og døde som følge av koronavirusutbruddet.