Over 100 leger fraråder Raw Air i Granåsen

En rekke leger i Trondheim til at kommunen revurderer anbefalingen om å gjennomføre Raw Air-konkurransene i Granåsen onsdag og torsdag.
En rekke leger i Trondheim til at kommunen revurderer anbefalingen om å gjennomføre Raw Air-konkurransene i Granåsen onsdag og torsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke fastleger og allmennleger ber Trondheim kommune revurdere å gjennomføre hoppkonkurransene i Raw Air i Granåsen onsdag og torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 100 leger har undertegnet på et opprop som er sendt kommunelege Tove Røsstad.

– Det fremstår meget uklokt å gjennomføre et arrangement med så mange mennesker samlet på ett sted gitt de konsekvenser det kan ha, både på kort og lang sikt. Vi mener at føre var-prinsippet må gjelde også her, skriver legene, og avslutter med å be om at kommunen på det sterkeste vurderer å avlyse dette arrangementet av hensyn til folkehelsen».

Ifølge legene er det fortsatt uklart om det foregår lokal smitte eller ikke.

– Samfunnsmessige grep for å hindre smitte på andre måter blir derfor viktige, skriver de 112 legene.

Trondheim kommune svarer at de ikke vil endre rådene om at Raw Air kan gjennomføres.

– Når brorparten av fastlegene står bak en henstilling om å ikke tillate publikum ved Raw Air, gjør dette selvfølgelig sterkt inntrykk. Vi har tradisjon for å lytte til fastlegene våre i Trondheim. Og det har definitivt medført at saken er tenkt gjennom mange ganger ekstra og ble tatt opp til ny vurdering i beredskapsgruppen tirsdag 10. mars. Der ble det besluttet å ikke endre rådene til arrangøren, skriver kommunelege Røsstad.

Det er ventet i underkant av 10.000 tilskuere til rennene i Granåsen.