Messi må spille for tomme tribuner i mesterligaen

Flere kamper i Europa må spilles uten tilskuere denne uken på grunn av frykten for koronaviruset. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Flere kamper i Europa må spilles uten tilskuere denne uken på grunn av frykten for koronaviruset. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mesterligakampen mellom Barcelona og Napoli neste uke vil bli spilt for tomme tribuner på grunn av virusutbruddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser den spanske klubben tirsdag. Lagene spilte 1-1 i det omvendte oppgjøret for en uke siden da Antoine Griezmann sørget for at Barcelona fikk med seg et viktig bortemål. Dries Mertens scoret for Napoli.

Kampen føyer seg inn i en rekke kamper som lider samme skjebne i mesterligaen og europaligaen.

Tidligere tirsdag ble det kjent at den første av europaligaens åttedelsfinaler mellom Sevilla og Roma skal spilles uten tilskuere torsdag.

– Dette gjøres for tilskuernes sikkerhet og for å unngå spredning av koronaviruset, opplyser klubben.

I mesterligaen må også Erling Braut Haaland og hans Borussia Dortmund spille for tomme tribuner i onsdagens returoppgjør borte mot Paris St. Germain. Haaland scoret begge målene for Borussia i det første oppgjøret, der tyskerne vant 2-1. Også tirsdagens mesterligakamp mellom Valencia og Atalanta skal spilles foran tusenvis av tomme seter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ble det bestemt at all idrett i Italia avlyser alle idrettsarrangementer, på alle nivåer, fram til 3. april. Også dette et ledd for å begrense smitte av koronavirus. Italia er et av landene som er hardest rammet av viruset.

Når Eliteserien i fotball i Norge straks starter opp er det ikke like dramatiske tiltak som er satt i verk. Norges Fotballforbund har bestemt at spillerne inntil videre ikke skal ta hverandre i hendene, verken før eller etter kamp.