Europaligakamp rammes av virusfrykt, må spille for tomme tribuner

Flere kamper i Europa må spilles uten tilskuere denne uken på grunn av frykten for koronaviruset.
Flere kamper i Europa må spilles uten tilskuere denne uken på grunn av frykten for koronaviruset. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdagens åttedelsfinale mellom Sevilla og Roma i europaligaen skal spilles uten tilskuere, opplyser spanske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed spilles den første av to åttedelsfinaler mellom lagene for tomme tribuner i Sevilla. Den spanske klubben opplyser på sine hjemmesider at det er myndighetene som har tatt avgjørelsen.

– Dette gjøres for tilskuernes sikkerhet og for å unngå spredning av koronaviruset, opplyser klubben.

Kampen føyer seg inn i rekken over kamper i europaligaen eller mesterligaen som får begrensninger som følge av coronaviruset. Blant annet må Erling Braut Haaland og hans Borussia Dortmund spille for tomme tribuner i onsdagens returoppgjør borte mot Paris St. Germain i mesterligaen.

Også tirsdagens mesterligakamp mellom Valencia og Atalanta spilles foran tusenvis av tomme seter.

Mandag ble det bestemt at all idrett i Italia avlyser alle idrettsarrangementer, på alle nivåer, fram til 3. april. Også dette et ledd for å begrense smitte av coronavirus. Italia er et av landene som er hardest rammet av viruset.

Når Eliteserien i fotball i Norge straks starter opp igjen er det ikke like dramatiske tiltak som er satt i verk. Norges Fotballforbund har bestemt at spillerne inntil videre ikke skal ta hverandre i hendene, verken før eller etter kamp.