Nær skandale da beruset tilskuer sto i veien for Weng og Uhrenholdt Jacobsen

<p>Therese Johaug og Heidi Weng konkurrerte for tomme tribuner i Holmenkollen, men ute i løypa var det full fest: – Det er ikke sånn det skal være, mener Heidi Weng. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix</p>
Therese Johaug og Heidi Weng konkurrerte for tomme tribuner i Holmenkollen, men ute i løypa var det full fest: – Det er ikke sånn det skal være, mener Heidi Weng. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kollen-fylla kunne blitt skjebnesvanger for to av Norges aller beste kvinnelige langrennsløpere.

– Det var nesten at Astrid og jeg ble meid ned av en som løp ute i løypa. At sånt skjer, er dumt. Det er ikke sånn det skal være, forteller Heidi Weng til Dagbladet.

I helgen var over 100 unge berusede personer langs løypene i Holmenkollen. Ifølge politiet var flere mindreårige ute av stand til å ta vare på seg selv.

– Det har vært mye bråk, slagsmål og flere bortvisninger. Vi har fått helt andre arbeidsoppgaver enn vi hadde forventet. De fulle ungdommene har tatt all vår oppmerksomhet. Vi er overrasket over måten de oppfører seg på. De er ufine mot hverandre og politiet, fortalte operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

– Vi måtte bytte spor da han kom

Noen av de fremmøtte tilskuerne, som var mer opptatt av alkohol enn idrettsprestasjoner på høyt nivå, virret rundt i løypene. På et tidspunkt var Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen nær ved å kollidere med en full mann.

– Han hoppet heldigvis ut av løypa igjen litt senere, men det kunne gått skikkelig galt. Det var bare flaks at det gikk bra. Vi måtte bytte spor da han kom. Det kunne ha blitt krasj, forteller Weng til avisen.

Frivillige måtte bære ut mindreårige

Totalt 20 personer, utelukkende ungdommer mellom 15 og 17 år, ble bortvist fra løypeområdet. Politiet ba tidlig foreldre om å oppsøke sine barn og kartlegge tilstand og eventuelt sørge for at de kommer seg hjem.

Frivillige fra Røde Kors måtte bære ut mange mindreårige som var overstadig beruset og ikke klarte ikke ta vare på seg selv. De ble senere hentet av foreldrene.

Oslo kommune hadde på forhånd oppfordret publikum til å holde seg unna løypene for å hindre spredning av coronaviruset.

Video: Folkefesten i Holmenkollen avlyst: – For risikabelt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden