VM i skiflyging går for tomme tribuner

Daniel-André Tande under prøvehoppet i Lysgårdsbakken på Lillehammer i forbindelse med verdenscuprennet i hopp under Raw Air mandag ettermiddag. I Planica-VM må han hoppe uten tilskuere til stedet. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix.
Daniel-André Tande under prøvehoppet i Lysgårdsbakken på Lillehammer i forbindelse med verdenscuprennet i hopp under Raw Air mandag ettermiddag. I Planica-VM må han hoppe uten tilskuere til stedet. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

VM i skiflyging i Planica i Slovenia i perioden 19.– 22. mars går uten tilskuere på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Koronaviruset og frykten for smitte gjør at denne avgjørelsen er fattet, meldte Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding mandag kveld.

Det er myndighetene i Slovenia som har tatt den endelige beslutningen.

Planica er kjent for sine folkefester, og det var ventet at flere tusen nordmenn også ville ta turen til plassen som ikke ligger mange kilometerne unna den italienske grensen.

– I dagene som kommer ville alle som har kjøpt billett bli opplyst om den videre prosessen. De neste dagene kommer vil til å sette i gang den planen vi hadde lagt i tilfelle konkurransen måtte gjennomføres uten publikum, heter det.

Den slovenske arrangøren ber om tålmodighet og forståelse i de kommende dagene. Detaljer om den videre framdrift blir offentliggjort etter hvert.¨