Liverpool tilbake på vinnersporet med knepen seier

Sadio Mané satte inn vinnermålet for Liverpool i lørdagens Premier League-oppgjør mot Bournemouth. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix
Sadio Mané satte inn vinnermålet for Liverpool i lørdagens Premier League-oppgjør mot Bournemouth. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bournemouth ga Liverpool en kalddusj etter bare åtte minutter, men Liverpool kom sterkt tilbake og vant til slutt 2–1 i en intens kamp på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble en sliteseier for Liverpool i lørdagens Premier League-kamp mot Bournemouth. Bortelaget kjempet med nebb og klør og kunne fort ha tatt med seg poeng fra Anfield.

Men gavmildt forsvarsspill gjorde at Liverpool kunne snu 0-1 til 2-1 etter scoringer av Mohamed Salah og Sadio Mané.

– Du må kjempe hardt, det er alltid tingen å gjøre. Men vi har 82 poeng nå, noe som er veldig bra. Vi må fortsette å kjempe. Gi alle en skikkelig kamp, og det var det vi gjorde i dag, sa Liverpool-trener Jürgen Klopp til BBC etter kampen.

Kalddusj

Hjemmelaget startet lørdagens kamp bra og hadde tydeligvis bestemt seg for å vise seg fram fra en bedre side enn det laget har klart de siste matchene.

Men etter bare åtte minutter var det klart for en ny Liverpool-kalddusj. Gjestene satte full fart på en kontring, og sendte mange folk fremover. Colombianske Jefferson Lerma kom på en fin overlapp og sentret ballen flatt inn foran mål. Der var Callum Wilson på rett plass og kunne sette inn sitt åttende ligamål for sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spørsmålet var om Liverpools Joe Gomez burde hatt et frispark i duellen med Bournemouths Wilson rett før scoringen. Målet ble uansett stående.

Gavepakke ga utligning

Liverpool klarte imidlertid å svare etter en gavepakke. Etter 24 minutter gjorde Bournemouths Jack Simpson en grov feil og forærte Liverpools Sadio Mané ballen i farlig posisjon.

Manés pasning til Salah var ikke den beste, men Salah klarte likevel å dra seg innover og plassere ballen nede ved stolpen. Dermed var lagene like langt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er ikke Premier League-nivå, mente TV 2s ekspertkommentator Erik Thorstvedt om Simpsons forsvarsspill før scoringen.

Bare sju minutter senere utnyttet Van Dijk et nytt rufsete Bournemouth-forsvarsspill og spilte Mané flott igjennom. Alene med keeper var Mané kald og rolig og sendte Liverpool opp i 2–1.

At scoringen var viktig, var tydelig å se på trener Jürgen Klopp, som jublet intenst og samtidig gestikulerte foran assistentdommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redning på strek

I det 61. minutt fikk gjestene en kjempesjanse da Ryan Fraser lobbet ballen over Liverpool-keeper Adrián, men James Milner reddet akrobatisk på streken.

Utover i kampen fikk Liverpool mer plass til å spille sitt spill. I det 72. minutt spilte de seg fram til en stor mulighet, men Mané var akkurat for sent ute til å score. Rett etterpå var samme mann på ferde og sendte i vei et langskudd som gikk i stolpen.

Til tross for at Bournemouth i praksis spilte med ti mann de siste minuttene, etter at midtbanespiller Phillip Billing fikk seg en smell, klarte bortelaget å komme til en stor sjanse i det 90. minutt. Men Wilson klarte ikke å stokke beina og fikk ikke avsluttet skikkelig. I tillegg hadde assistentdommeren offsideflagget oppe.

Dermed kunne Liverpool juble for en sliteseier og tre poeng.

King ute med skade

Bournemouths norske spiss Joshua King ble erstattet av Junior Stanislas før oppgjøret mot Liverpool. Kort tid før kampen kom nemlig meldingen om at Joshua King har pådratt seg en ny lårskade.

King ble tatt av banen i kampen mot Chelsea forrige helg, og det viser seg nå at det nå handler om en reell hamstringskade.

Dette kan være dårlige nyheter for landslagssjef Lars Lagerbäck ettersom King fort vil bli uaktuell for Norges oppgjør mot Serbia i nasjonsligaen på Ullevaal stadion 26. mars.