Over 100 berusede ungdommer i Holmenkollen: – Som et utested

Video: Politiet ber foreldre hente barna sine i Holmenkollen lørdag. 

Det er langt over 100 unge berusede personer langs løypene i Holmenkollen. Flere er ikke i stand til å ta vare på seg selv.

Mange berusende ungdom får hjelp fra politiet og Røde Kors.

– Ungdommene blir beskrevet som lettkledde. Mange er ikke kledd for å være ute i marka hvor det er snø og kaldt, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet er på stedet og forsøker å opprettholde ro og orden.

– Enkelte områder blir beskrevet som et utested. Tidligere var bråket mer spredt, men ettersom løypa er kortere i år, er folkemengden mer konsentrert, sier Solberg.

Ber foreldre hente barna

Det er flere berusede mindreårige i Holmenkollen. Politiet ber foreldre om å oppsøke sine barn og kartlegge tilstand og eventuelt sørge for at de kommer seg hjem.

– Flere overstadig berusa mindreårige har nå blitt tatt hånd om av Røde Kors. Politiet oppfordrer foreldre til å oppsøke sine barn, kartlegge tilstand, og eventuelt sørge for at de kommer seg hjem, skriver Oslopolitiet på Twitter.

Les også: Coronaviruset stopper Kollenfesten - rennene går uten publikum

30 frivillige fra Røde Kors er til stede i Holmenkollen. De hadde tidlig lørdag ettermiddag bistått et titalls mennesker, hvorav flere unge og berusede.

En publikummer med Corona-øl langs løypa. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
En publikummer med Corona-øl langs løypa. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Ingen er alvorlig skadd, men mange mindreårige er overstadig beruset og klarer ikke ta vare på seg selv. Vi har båret flere av dem ut av marka og inn på behandlingsstasjonene våre. De blir hentet av foreldrene, eller så kjører vi dem hjem, sier vaktleder Anders Oustrup i Oslo Røde Kors til NTB.

Røde Kors oppfordrer alle til å følge smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet og å ta vare på hverandre.

Jusprofessor: – Idioti!

Professor ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen, Hans Fredrik Marthinussen raser mot «fyllefesten».

Denne saken flyter over av idioti, altså, bokstavelig talt. Ta fra dem alkoholen og send dem hjem, det er hjemmelsgrunnlag i massevis, skriver han på Twitter.

– Å drikke alkohol i offentligheten er faktisk ulovlig. Det er ikke mindre ulovlig i Kollen enn i parken i Oslo, som det var debatt om for en stund tilbake, sier utdyper professoren til Dagbladet.

Politiet mener det er for mange folk på stedet til at de kan utføre beslag.

– Det er faktisk ikke mulig å gjennomføre kontroller eller beslag. Det er så mange, sier operasjonsleder Tore Solberg til avisen., Han presiserer overfor Dagbladet at politiet prioriterer at folk som trenger det får hjelp og at arrangementet går sin gang uten uønskede episoder.

Mange trosser oppfordringen

Folkemengden i Holmenkollen er mindre enn tidligere i år, men mange trosser fortsatt oppfordringen om å holde seg unna for å hindre spredning av coronaviruset.

Flere trosser oppfordringen om å holde seg unna Holmenkollen under ski festen, men det er langt færre folk på Majorstuen T-banestasjon enn tidligere år. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Flere trosser oppfordringen om å holde seg unna Holmenkollen under ski festen, men det er langt færre folk på Majorstuen T-banestasjon enn tidligere år. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

– Det er en jevn flyt av folk som kommer både med T-bane og til fots med tunge sekker på ryggen, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet forsøker å anslå hvor mange mennesker som er i området, basert på målinger fra mobiltelefoner.

– Jeg har ikke eksakt antall, men vi ser at det er litt færre folk enn tidligere, sier Solberg.

Flere overnattet

Det var natt til lørdag mellom ti og femten teltleirer langs løypene, hvor rundt 100 personer overnattet.

Oslo kommune besluttet torsdag kveld å avlyse publikumsarrangementene under skifesten I Holmenkollen. De oppfordret samtidig publikum om å holde seg unna løypene. Vurderingen var at bruken av T-bane til og fra rennene i kombinasjon med et høyt alkoholkonsum kunne øke spredning av coronaviruset.

Politiet er til stede og forholder seg til planen de hadde i forkant av avlysningen.

– Marka er åpen for alle. Vi har samme planverk og må håndtere folkemengden som er der, sier Solberg.

T-banen kjører fortsatt ekstra avganger til Holmenkollen i dag, skriver NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært