Falla røk ut i sprintprologen: – Vanskelig for å tro det

Maiken Caspersen Falla under prologen i verdenscupen sprint langrenn på Konnerud onsdag.
Maiken Caspersen Falla under prologen i verdenscupen sprint langrenn på Konnerud onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiken Caspersen Falla hadde trøbbel med å ta innover seg at hun ikke får gå utslagsrundene under verdenscupsprinten på Konnerud onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prologen endte med exit med tre fattige hundredeler. Dermed endte sprinten i Drammen, der Falla har vunnet en rekke ganger, i en kjempenedtur for den norske sprintdronningen.

– Det skjedde ikke så mye annet enn at jeg gikk en ganske dårlig prolog, sa Falla til NRK etter at skuffelsen var et faktum.

– Men det er veldig synd å ryke ut i prologen, for jeg vet jeg er så mye bedre når det kommer til heat. Det har jeg vist i hele år. Jeg er litt skuffa, og har litt vanskelig for å tro det akkurat nå, tilføyde hun.

Kommentar: Therese Johaug ødelegger ikke sporten, men hun kunne hatt større vilje til å fikse den

Verdenscuptrøbbel

Terreng taper hun også i kampen om en ny sammenlagtseier i sprintverdenscupen. Der leder svenske Linn Svahn foran slovenske Anamarija Lampic og svenske Jonna Sundling. Falla er nummer fire, 98 poeng bak Svahn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ga vel egentlig opp den ganske tidlig. Men jeg går for å ha de gode dagene, og jeg håper jeg kan få noen gode dager i Canada, sa Falla til NRK om den kampen.

Onsdag var Falla slått av prologvinner Katja Visnar med hele 6,76 sekunder. I snøværet på Konnerud var den slovenske veteranen best av alle. Nærmest seg på resultatlista hadde hun svenske Sundling, mens Lampic sørget for to slovenske jenter i topp tre.

Sterk Myhrvold

Mathilde Myhrvold ble overraskende beste norske jente i prologen med en sterk femteplass. Vind-løperen overrasket alle da hun tok bronsemedaljen under NM-sprinten nettopp på Konnerud tidligere i vinter. Onsdag fikk hun sin verdenscupdebut i prologen og ble slått med kun to sekunder av teten.

Landslagsløper Ane Appelkvist Stenseth ble nest beste norske jente med sjuendeplass, slått med 2,25 sekunder av Visnar.

Ti norske jenter er klare for utslagsrundene. Blant dem er hjemmehåpet Kristine Stavås Skistad.

Verdenscupdebutant Martine Engebretsen sikret seg den siste kvartfinaleplassen fra startnummer 52. Hun skjøv med det Maiken Caspersen Falla ut av utslagsrundene.