Ineos-teamsjef Nicolas Portal døde plutselig

Video: Den tidligere sykkelstjernen døde i sitt hjem i Andorra.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nicolas Portal, tidligere sykkelstjerne og nå sportsdirektør i profflaget Ineos, døde plutselig tirsdag i sitt hjem i Andorra. Han ble 40 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Laget meldte selv om den triste nyheten på sitt nettsted.

– Det er med største sorg vi melder at vår høyt elskede lagkamerat, kollega og venn Nico Portal døde plutselig i ettermiddag, står det.

Ifølge L'Equipe og Gazzetta dello Sport ble Portal rammet av plutselig hjertestans.

Franskmannen var en svært populær figur i sykkelmiljøet. Han deltok i Tour de France seks ganger, men la opp i 2010 etter å ha fått diagnostisert uregelmessig hjerterytme. Senere hadde han som leder en rolle i en rekke Tour de France-triumfer.

Hans siste arbeidsgiver Sky ga ham sjansen i en lederrolle. Han var med i støtteapparatet da Bradley Wiggins vant Tour de France i 2012 og var sportsdirektør da Chris Froome vant fire ganger og Geraint Thomas seiret i 2018. Etter navnebyttet til Ineos ble det ny Tour-triumf for Egan Bernal i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke sykkelprofiler ytret sin sorg på sosiale medier tirsdag.

– Mine tanker er hos Nicols kone og barn. Han var den snilleste og gladeste fyren jeg kjente og levde alltid livet til det ytterste, skrev Froome.

– Jeg har aldri møtt noen Nico ikke hadde tid for, og jeg har aldri møtt noen som ikke satte ham veldig høyt. Han var en virkelig inspirasjon, skrev Ineos-stjerneskuddet Tao Geoghegan Hart.