Selvkritisk Jakob Ingebrigtsen: – Jeg kommer til å prøve igjen

Jakob Ingebrigtsen (19) var ikke nådig med seg selv under VM-dagene i Doha sist høst. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Jakob Ingebrigtsen (19) var ikke nådig med seg selv under VM-dagene i Doha sist høst. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen (19) var ekstremt selvkritisk etter friidretts-VM i Doha sist høst. Slik er det ikke lenger.

Tenåringen hudflettet seg selv etter at han endte opp uten medalje på 1500 meter, og han var heller ikke nådig etter 5000-meteren da han rykket i siste runde og det så ut som han hadde det hele i lomma før han ble passert og fraløpt inn mot målstreken.

Nå har han fått det hele på avstand.

– Jeg ser at jeg skal være fornøyd med det jeg gjorde i ettertid. Der og da følte jeg andre ting. Da var det Doha som var viktig og ikke fremtidige mesterskap. Det går ofte litt tid før man tenke annerledes. I ettertid tenker du at det som ble gjort var bra med tanke på kommende mesterskap, men der og da er det ikke så enkelt å tenke slik, sier 19-åringen til NTB.

Frøs

Det var en løper med en selvtillit godt over gjennomsnittet som forsøkte seg på sisterunden på 5000 meter under VM.

– Jeg har sett løpet i ettertid. Der og da kunne jeg ha gjort andre ting for å ende opp med et bedre resultat, men det perfekte løp for å vinne var det løpet jeg gjorde. Så er det også slik at hadde jeg vært litt mindre sliten og enda bedre trent, så hadde jeg vunnet. Jeg var ikke god nok til å holde helt inn med den farten som hadde vært i forkant. Da fikk det et annet utfall enn det kunne ha fått.

Jakob Ingebrigtsen har kommet fram til en hard erkjennelse.

– Når jeg tenker på det, innrømmer jeg at jeg gjorde en feil, men i framtiden er det slik jeg vil gjøre det igjen om jeg føler meg bra og vet at jeg er god nok. Jeg var i ekstremt bra form og i mitt livs form, men det gikk en del raskere underveis enn det jeg hadde trodd. De andre var like slitne som jeg, men det var jeg som rykket og da ble det som det ble, konkluderer Ingebrigtsen.

SE VIDEO: Realiserte maratondrømmen med Ingebrigtsen-hjelp:

Lærdom

Jakob Ingebrigtsen har vært på treningsleir i Sør-Afrika i de siste ukene. I siste halvdel av oppholdet var han der sammen med broren Henrik.

Bror Filip dro ned først og kom hjem før de andre. Han deltok i tre løp innendørs før han ble pappa for første gang i slutten av februar. Jakob Ingebrigtsen står over innendørssesongen i 2020.

– Det er mye av det jeg gjør i Doha som automatisk vil bli bedre. Det er småfeil jeg gjør i Doha som ikke vil få like store konsekvenser i OL fordi jeg er blitt en bedre løper. Det handler om taktiske erfaringer. Spesifikke erfaringer er tydeligvis veldig viktig. Den erfaringen får du bare ved å delta i store mesterskap. Det hjelper ikke bare å løpe EM om du vil gjøre det godt i VM.

SE VIDEO: Jakob Ingebrigtsen: – Jeg er ferdig med skolen:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»10:27NorgeDød mann i Bjørvika i Oslo er identifisert
Populært