Tap for Zuccarello og Wild etter tett oppgjør mot Capitals

Minnesota Wilds Zach Parise da han scoret det siste målet under lagets kamp mot Washington Capitals søndag. The Capitals vant kampen 4-3. Foto: Hannah Foslien/ AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild kjempet hardt, men måtte til slutt se seg slått 3-4 av gjestene Washington Capitals søndag kveld.

Minnesota ligger ett poeng bak Nashville Predators i kampen om å kare til seg en plass i årets Stanley Cup og hadde ambisjon om å vinne sin fjerde kamp på rad da de møtte Capitals hjemme i Saint Paul søndag kveld.

Laget vant i forrige uke tre kamper på fire dager, men uten at norske Mats Zuccarello greide å komme seg på listen over målscorere. 32-åringen kunne notere seg tre skudd mot mål under kampen søndag, men uten å få pucken i nettet bak Capitals målmann. Han fikk 15 minutter og 33 sekunder på isen under kampen hvor han også fikk oppmerksomhet da han tidlig i kampen hoppet opp og nikket til pucken som kom farende gjennom luften.

Kampen startet med ledelse for hjemmelaget da Ryan Donato først bommet på Capitals mål, men snudde og fra baksiden av buret fikk vippet pucken inn til en 1-0-ledelse. Den ble imidlertid ikke stående lenge. Capitals russiske målmaskin Alex Ovetsjkin la først inn ett mål etter sju minutter. Deretter kom lagkamerat Richard Panik og satte Capitals i 2-1-ledelse tre minutter senere, før Ovetsjkin økte ledelsen med enda et mål et halvt minutt senere.

Det var russerens mål nummer 45 denne sesongen og det 703. totalt i karrieren i NHL. Til sammenligning har Zuccarello hittil scoret 14 denne sesongen og 128 totalt under sin tid i NHL totalt.

Minnesota Wild ga ikke opp kampen og hadde flere skudd på mål enn motstanderen i første periode. Kevin Fiala fikk inn en redusering, så hjemmelaget kunne gå til første pause på stillingen 2-3.

Andre periode forløp uten mål for noen av lagene, men bare 40 sekunder ut i tredje periode økte Capitals ledelsen ytterligere da Tom Wilson la på til 4-2. Wild jobbet for å hente inn ledelsen og i overtall, etter 13 minutter, sendte Fiala pucken til lagkamerat Zach Parise som like foran mål lurte pucken mellom beina på Capitals målmann Braden Holtby.

Washington Capitals er laget i NHL med flest borteseiere og beviste med 4-3-resultatet søndag nok en gang at de var sterkest på bortebane.