Solbakkens menn halte i land viktig seier

Ståle Solbakken så sitt FC København hale i land seieren mot AaB selv om spillerne var slitne etter europaligabragden torsdag. Foto: Scott Heppell, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tre dager etter europaligabragden mot Celtic måtte Ståle Solbakkens FC København gå i kjelleren for å slå AaB 3-2 i dansk superliga.

Etter tre mål på ni minutter av Michael Santos (2) og Pep Biel ledet FCK 3-0 da en halv omgang sto igjen, men gjestene fra Nord-Jylland reduserte to ganger og truet flere ganger med å stjele poeng.

– Vi var presset mot slutten. AaB gamblet helt vilt, og de vant duellene. De hadde mer kraft enn oss de siste 20 minuttene, sa Solbakken etter at poengene var i havn.

– Det var alle mann til pumpene. Victor Nelsson fikk til og med krampe. Det er første gang i hans liv.

Solbakken måtte endre startoppstillingen i siste øyeblikk, fordi Dame N'Doyes kne kranglet.

Avansement til europaligaens åttedelsfinale ble sikret i Glasgow torsdag, og nå venter en periode med to kamper i uka. FCK har en lang skadeliste.

– Jeg har måttet lage noen nye konstellasjoner. Jeg er imponert over at vi likevel spilte på det nivået vi gjorde, sa Solbakken.

FCK er seks poeng bak serieleder Midtjylland, som mandag kan øke luken med seier over Sønderjyske.

Torsdag spiller FCK mot AaB igjen, da borte og i cupens kvartfinale.

– Da slipper jeg nok til noen av dem som ikke har spilt så mye, sa Solbakken.