Kjempetabbe fra De Gea da Bruno Fernandes sikret uavgjort

David de Gea i aksjon under kampen mot Everton.
David de Gea i aksjon under kampen mot Everton.  Foto: Paul Ellis / AFP

En tabbe av David de Gea ga Everton ledelsen mot Manchester United. Klubblegende Roy Keane var nådeløs mot keeperen etter blemmen.

Det hadde gått knapt tre minutter da Dominic Calvert-Lewin scoret sitt sjette mål for året i ligaen, takket være en gavepakke fra de Gea. Manchester Uniteds keeper brukte lang tid på å klarere, og da gikk ballen rett i Evertons spiss og i mål.

– Det er livet til en keeper. Man må overleve de øyeblikkene og reagere godt, og han reagerte veldig bra. Han reddet et poeng for oss mot slutten, sa Solskjær til beIN Sports etter kampen.

Tidligere Manchester United-kaptein, Roy Keane, var hakket mer kritisk til de Geas keeperspill.

– Som manager ville jeg drept ham. Det er galskap, sa Keane om de Gea på direkten på Sky Sports, ifølge The Independent.

– Jeg vet at keepere kan gjøre feil, men det er ingen unnskyldning for den, fortsatte Keane.

David de Gea vartet opp med noen flotte redninger utover i kampen, og United sikret uavgjort etter scoring av lagets nyeste stjerne, Bruno Fernandes.

Portugiseren sørget for balanse i regnskapet da han klinte ballen i mål etter en drøy halvtime. Skuddet fra nesten 25 meter var knallhardt, men Jordan Pickford hadde likevel muligheten til å redde utligningsmålet.

Med uavgjort trengte Manchester United uavgjort eller tap for Tottenham i deres kamp mot Wolverhampton for å holde på 5.-plassen. Det endte med 3-2 til Wolverhampton.

Solskjærs lag holder dermed så vidt det er på 5.-plassen på målforskjell, foran nettopp Wolverhampton, som i likhet med Manchester United har 42 poeng. Tottenham følger med sine 40. Fram til Chelsea på fjerdeplass er det tre poeng.

VAR-drama på overtid

Calvert-Lewin trodde han scoret igjen på overtid av kampen, da hans skudd gikk via Harry Maguire og i mål, men scoringen ble annullert for offside etter en sjekk med VAR.

Ballen snek seg inn ved nærmeste stolpe, men den snek seg også forbi Gylfi Sigurdsson som lå i offsideposisjon. Islendingen hadde akkurat misset en stor mulighet og trakk beina til seg for å la ballen passere.

– For meg som spiss er det et mål, men VAR ser det annerledes og setter en stopper for følelsene på slutten, så hva kan man gjøre, sa Calvert-Lewin til Sky Sports.

Evertons trener Carlo Ancelotti var heller ikke fornøyd og snakket på seg et rødt kort etter kampslutt. Treneren blir dermed suspendert til neste kamp mot Chelsea.

Tabbekeepere

Søndagens kamp åpnet med tabben til de Gea, som var den spanske landslagskeeperens sjuende feil som har ledet til mål siden starten av forrige sesong, ifølge Opta. Det er delt flest i Premier League, sammen med Newcastles Martin Dúbravka, Arsenals Bernd Leno og etter hvert Evertons Jordan Pickford.

Selv med det tidlige baklengsmålet og nok en stor sjanse til Calvert-Lewin like etter, lot ikke Solskjærs United seg affisere, og skapte flere store muligheter i løpet av den første halvtimen.

Pickford måtte redde flere skudd fra Nemanja Matic, men da serberen lot Fernandes kline til etter 31 minutter klarte ikke den engelske landslagskeeperen å hindre baklengsmål. Målet ble regnet som en tabbe av Opta, som gjør at Evertons keeper nå også er oppe i sju, i likhet med de Gea.

Matchvinnerredninger

Calvert-Lewin hadde flere muligheter til å bli tomålsscorer, men redninger av de Gea og et annullert mål på tampen gjorde at det ikke ble flere mål. I tillegg til skuddet like etter åpningsmålet som ble reddet av fingertuppene til de Gea, fikk spissen flere nye muligheter til å score i 2. omgang.

Etter 69 minutters spill kom han i skuddposisjon fra skrå vinkel, men de Gea fikk igjen reddet til corner. Sju minutter senere hadde Everton en ny corner, men Calvert-Lewin klarte akkurat ikke å få dyttet ballen i mål før Victor Lindelöf fikk klarert.

Bruno Fernandes og Odion Ighalo fikk hver sin store mulighet i samme situasjon like før 90 minutter var spilt, men to gode redninger av Pickford hindret et vinnermål.