Bøkko tok farvel i Vikingskipet

<p></p><p>Håvard Bøkko tok farvel med publikum i Vikingskipet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix</p>
Håvard Bøkko tok farvel med publikum i Vikingskipet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Håvard Bøkko tok et rørende farvel da han gikk i mål på 1500-meteren under VM på Hamar søndag. Tiden holdt ikke til å få gå den avsluttende 10.000-meteren.

33 år gamle Håvard Bøkko hadde med en god 1500 meter muligheten til å kunne få gå 10.000-meteren senere søndag. Han skjønte derimot tidlig at dette ville bli hans siste løp på toppnivå.

– Det ble litt mye og litt tøft å gå. Mye tøffere enn jeg hadde sett for meg. Jeg hadde lyst til å gå fort, men det gikk ikke. Det var stort og et fint punktum, sa Håvard Bøkko til TV 3.

– Jeg fikk gåsehud da han gikk i mål. Det var et sterkt øyeblikk, sa lagkameraten Sverre Lunde Pedersen.

Bøkko ruslet i mål til store ovasjoner fra publikum. Han gikk inn til tiden 1.49,20. Han endte på 10.-plassen totalt. Et fullsatt Vikingskip reiste seg for å ta farvel med Bøkko.

Bøkko har vært i verdenstoppen siden verdenscupdebuten høsten 2004. Han står med et VM-gull på 1500 meter fra 2011 og har ytterligere ti medaljer fra VM allround og enkeltdistanser. Fra OL står han med gull på lagtempo i 2018 og bronse på 1500 meter i 2010

Det har totalt blitt 19 internasjonale mesterskapsmedaljer på hallingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært