Eliassen vant Vasaloppet etter sterk sluttspurt

Petter Eliassen vant årets Vasaloppet. Bildet er fra et tidligere løp. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Petter Eliassen vant Vasaloppet etter å ha slått Stian Hoelgaard i en dramatisk spurt på oppløpet. I kvinneklassen vant svenske Lina Korsgren med god margin.

Etter snøfallet natt til søndag var det tunge 90 kilometer som skulle gjennomføres fra Sälen og Mora i Dalarna. Men eliteløperne holdt likevel et høyt tempo, og til slutt var det Petter Eliassen og Lina Korsgren som kunne juble for seier i det tradisjonsrike Vasaloppet.

Kvinneklassen ble avgjort uten dramatikk. Lina Korsgren dro fra konkurrentene tidlig og gikk i mål 6.04 minutter foran fjorårsvinner Britta Johansson Norgren.

Tetduo sammen i front inn mot oppløpet

Da ble det langt mer spennende i herreklassen, men det var lenge klart at det ville bli norsk seier - for åttende år på rad.

Mot slutten ble det klart at seieren sto mellom Petter Eliassen og Stian Hoelgaard. Med knappe mila igjen hadde de rundt 40 sekunder foran en jagende trio bestående av Tord Asle Gjerdalen, Klas Nilsson og Torleif Syrstad.

Tetduoen lå sammen i front inn mot oppløpet. Hoelgaard først, Eliassen rett bak. Men i løpet av de siste hundre meterne la Eliassen seg ut til siden og passerte Hoelgaard de siste meterne.

– Jeg er rørt og stolt

Etter nesten fire og en halv time på ski vant til slutt Eliassen Vasaloppet med 0,7 sekunder.

– Jeg er rørt og stolt, sa den norske vinneren til SVT etter løpet.

Han røpet at han ikke hadde trodd på seier ettersom Hoelgaard normalt er en bedre spurter. Det var andre gangen Eliassen vant Vasaloppet. Første gangen var i 2015.

Syrstad gikk inn til tredjeplass, 42,5 sekunder bak, mens Gjerdalen og Nilsson kom på plassene bak, 48,1 og 59 sekunder bak Eliassen.