Virusfrykt stanset italiensk toppkamp

Juventus' møte med Inter og fire andre kamper i Serie A blir utsatt grunnet koronaviruset. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB scanpix
Juventus' møte med Inter og fire andre kamper i Serie A blir utsatt grunnet koronaviruset. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storkampen mellom Juventus og Inter er en av fem Serie A-kamper som i helgen ble utsatt på grunn av koronaviruset. Lazio nyttet sjansen til å innta tabelltopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Football-italia melder at avgjørelsen om utsettelse ble tatt etter et krisemøte mellom regjeringen og fotballforbundet lørdag morgen.

Det var ventet at kampene kom til å bli spilt for tomme tribuner, men i stedet ble det besluttet å utsette dem til 13. mai. Udinese – Fiorentina, Milan – Genoa, Parma – Spal og Sassuolo – Brescia er de fire andre kampene som skal spilles da.

Lazio slo Bologna 2-0 i den ene av to Serie A-kamper som ble spilt lørdag, etter mål av Luis Alberto og Joaquin Correa. Hovedstadsklubben topper dermed tabellen to poeng foran Juventus og åtte foran Inter.

Napoli slo Torino 2-1 i den andre kampen som ble spilt. To kamper skal spilles søndag og en mandag.

Årsaken til at de utsatte kampene flyttes helt til 13. mai er at Juventus og Inter er videre både i den italienske cupen og i sine respektive europacuper og ikke har mange ledige datoer å spille.

Finalen i den italienske cupen flyttes også derfor fra 13. til 20. mai. Siste serierunde i Serie A er 24. mai.

I tillegg til helgens utsatte kamper, ble Inters kamp mot Sampdoria utsatt forrige uke. Om Inter tar seg videre i den italienske cupen og europaligaen kan det by på problemer med kampoppsettet.

Personvernpolicy