Ødegaard & co. fant nøkkelen til slutt, slo Valladolid 1-0

Martin Ødegaard og Real Sociedad vant 1-0 over Valladolid og klatret til 3.-plass i spansk 1. divisjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaard hadde en fot med i spillet da Real Sociedad greide å bryte ned et defensivt solid Valladolid-lag og sikre 1-0-seier i La Liga.

Gjestene solgte seg dyrt i San Sebastian og slapp ikke hjemmelaget til mange muligheter i den første omgangen. Et kvarter ut i 2. omgang sto det fortsatt 0-0, men da viste hjemmespillerne samspill og ferdigheter som dirket opp gjesteforsvaret.

Et innkast nådde Ødegaard, som satte fart innover på banen og spilte til Mikel Oyarzabal. Han spilte vegg med høyreback Joseba Zaldua og satte fart mot dødlinja på høyresiden. Det følsomme innlegget ble møtt ved nærmeste stolpe av Adnan Januzaj, og den tidligere Manchester United-spillerens nikk fra kort hold var ustoppelig for keeper Jordi Masip.

Kjempesjanse

Etter scoringen kom Real Sociedad til flere sjanser, men da hadde også Valladolid et par sjanser som kunne gitt poeng. På overtid var keeper Alejandro Remiro bokstavelig talt redningsmann da tidligere Real Sociedad-spiller Sandro Ramírez kom til skudd inne i feltet.

Seieren fører Real Sociedad opp til 3.-plass før resten av helgens serierunde spilles, med like mange poeng som Atlético Madrid og Sevilla på plassene bak. Fram til Barcelona og Real Madrid er det henholdsvis 12 og 10 poeng.

Real Sociedad dominerte kampen, men Valladolid er tross beskjeden tabellplassering et av de gjerrigste lagene i La Liga og tok i bruk sine defensive egenskaper i jakt på poeng.

Ferdigheter

Ødegaard ga mange smakebiter av sine ferdigheter, men verken han eller lagkameratene fant mange muligheter til å sette Masip på store prøver.

Defensivt hadde laget for det meste god kontroll, men Valladolid hadde en farlig kontring ti minutter før slutt. Remiro tok seg av det farlige innlegget da hjemmeforsvaret var på hæla.

I sluttminuttene kom Ødegaard og lagkameratene til flere gode muligheter til å øke seiersmarginen, men lyktes ikke. Det kunne vist seg kostbart da Sandro tre minutter på overtid fikk en kjempesjanse. Remiro rykket ut og tok skuddet i kroppen.

Da var Ødegaard nettopp tatt av banen etter det som utviklet seg til en ny god dag på jobben.