– Brutalt hvis Nyland ikke får starte finalen

<p>Ørjan Nyland kan gjøre seg håp om spill i ligacupfinalen søndag.</p>
Ørjan Nyland kan gjøre seg håp om spill i ligacupfinalen søndag. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix

Ørjan Håskjold Nyland leverte gnistrende spill for Aston Villa i begge semifinalene i ligacupen. Søndag kan han også komme til å vokte målet på Wembley.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske landslagsmålvakten har ikke spilt et eneste minutt i Premier League etter at den spanske veteranen Pepe Reina ble hentet til Villa i januarvinduet. I ligacupen har imidlertid situasjonen vært en annen.

Nyland voktet målet i begge semifinalene mot Leicester og vartet opp med to praktkamper. Søndag spilles finalen på Wembley. Foran den kampen er et av spørsmålene om nordmannen igjen får tillit mellom stengene.

Alex Bruce, fotballekspert hos Football Insider , er klar på at nordmannen bør få muligheten.

– Det hadde vært brutalt hvis han ikke får det, hadde det ikke? Det vil virkelig, virkelig overraske meg hvis han ikke beholder plassen i finalen, utelukkende fordi han gjorde en så god semifinale, sier han.

– Vi må bare vente og se. Det er en vrien avgjørelse for (manager) Dean Smith, tilføyer han.

Øynet muligheten

Alex Bruce er sønn av tidligere Aston Villa-manager Steve Bruce. Sistnevnte var mannen som hentet Nyland til Birmingham-klubben sommeren 2018.

29 år gamle Nyland øynet sin mulighet i Villa da førstekeeper Tom Heaton ble langtidsskadd på tampen av fjoråret. Pepe Reinas inntog medførte imidlertid at spilletiden i ligaen har blitt begrenset.

Etter den andre semifinalekampen mot Leicester fikk nordmannen samtidig særdeles gode skussmål av keepertrener Neil Cutler.

– Han er god på det han foretar seg i det daglige – arbeidsinnsatsen og ønsket om å bli bedre. Han er fantastisk, sa Cutler til avisen Express and Star.

Vil vinne titler

Nyland og Villa må samtidig finne seg i å være solide underdogs foran søndagens Wembley-finale. Manager Dean Smith forsøker å fortelle nordmannen og lagkameratene hvilken mulighet de står ansikt til ansikt med.

– Vi ønsker alle å unngå nedrykk fra Premier League, men det å vinne trofeer er det vi går inn i idretten for. Vi ønsker å vinne fotballkamper og titler, og dette er én av dem, sier han til klubbens nettsider.

Aston Villa har vunnet ligacupen fem ganger tidligere.

Personvernpolicy