Etter bragden mot Celtic:– Solbakken enestående for dansk fotball

Ståle Solbakken har igjen fått til et kjemperesultat med FC København. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ståle Solbakken har igjen fått til et kjemperesultat med FC København. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ståle Solbakkes hylles som dansk klubbfotballs konge i danske medier etter FC Københavns seier over Kristoffer Ajer, Mohamed Elyounoussi og Celtic.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storavisen Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen skrev dette i etterkant av 3-1-seieren (4-2-sammenlagt) i Glasgow torsdag.

– Dette resultatet kaller igjen på den aller største respekt for Ståle Solbakken og hans enestående innsats for dansk fotball. FCK er lokomotivet for Danmark, men dessverre også temmelig ensom i jakten på de viktige Uefa-poengene. På sin 52-årsdag flyttet Solbakken igjen FCK inn på scenen i et europeisk rampelys.

– Det kan godt være at FCK hoster og harker i den danske superligaen, men på kalde europeiske kvelder kommer ressursene fram.

FCK sliter i den hjemlige serien etter å ha blitt rammet av mange skader over tid, men er nå sikret to nye kamper i europaligaen. Solbakkens posisjon i dansk fotball er unik. Han har i sine perioder i FCK stort sett har kjempesuksess, både på banen og med kjøp og salg av spillere.

– Jeg stolt av guttene. Det er små marginer som avgjør i kamper som dette. Det skal vi alltid huske på, sa Solbakken etter Glasgow-triumfen.

Celtic-troppen våknet til slakt i skotske aviser. – Total kollaps, skriver Daily Record.

Ajer og Elyounoussi får middels karakter på spillebørsene.