København videre på Solbakkens 52-årsdag

Ståle Solbakken kan feire 52-årsdagen sin med avansement i europaligaen.
Ståle Solbakken kan feire 52-årsdagen sin med avansement i europaligaen. Foto: Scott Heppell / AP

I Ståle Solbakkens europaligakamp nummer 40 avanserte FC København til åttedelsfinalene. Det manglet ikke på spenning i kampen de slo Celtic 3–1.

Da FCK ledet i andre omgang, fikk Celtic straffe etter bruk av VAR. Odsonne Édouard satte straffen elegant midt i mål etter 82 minutter. Det hjalp derimot lite for hjemmelaget.

Kun et par minutter senere kontret danskene. Pep Mas scoret etter en flott pasning fra Rasmus Falk. Ikke lenge etter økte N'Doye ledelsen. Dermed gikk FCK videre på Solbakkens 52-årsdag. Med 1–1 hjemme vant de til sammen 4–2.

FCK gikk først opp i ledelsen etter klønete skotsk forsvarsspill tidlig i andre omgang. Santos tok ballen fra en slurvete Simunovic like utenfor sekstenmeterens venstreside. Santos prøvde å slå mot N'Doye, men ballen ble stanset av Jullien. Det hjelper likevel Celtic lite da ballen havnet tilbake hos Santos som sendte danskene i ledelsen.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Celtic. Mohamed Elyounoussi spilte i 70 minutter. Moi kunne sendt Celtic i ledelsen etter 24 minutter. Han dro selv med seg ballen oppover venstresiden og videre innover i feltet før han slo ut til Tom Rogic. Rogic slo ballen inn på femmetere der FCKs Pierre Bengtsson klarerte rett ut til Moi som smalt ballen like utenfor høyre kryss.

Ingen trener har ledet et lag i europaligaen flere ganger enn Ståle Solbakkens 40. De forrige rekorden hadde Unai Emery. han ledet Sevilla 39 ganger i europaligaen.