Fotballforbundet åpner for alkoholservering

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund sier regelendringen er en alminneliggjøring.
Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund sier regelendringen er en alminneliggjøring. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fra og med kommende sesong kan vanlige supportere kan få kjøpt alkohol på fotballkamp. Det får Kristelig Folkeparti til å se rødt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er styret i Norges Fotballforbund som har besluttet å åpne for alkoholservering på landets fotballarenaer. Endringen innebærer at det i framtiden vil bli opp til kommunene å avgjøre om det skal serveres alkohol til den vanlige supporter i forbindelse med kamp.

Fram til nå har klubbene kun hatt lov til å servere øl og vin på VIP-områder.

– Det er ikke en veldig stor endring vi nå gjør. Det er å endre regelverket etter praksis. Det dreier seg ikke om alkohol på tribunen, det er fortsatt absolutt forbudt, men at det tillates alkohol i stadionanlegg, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

Han peker på at klubber som Viking og Mjøndalen allerede har alkoholservering tilknyttet sine anlegg.

– Vi vet at det er satt opp telt rundt enkelte baner, vel å merke basert på lokale skjenkemyndigheters bevillinger og politivedtekter, sier Bjerketvedt.

KrF raser

Det var VG som omtalte det generalsekretæren kaller «mer enn endring av vedtekter enn praksis» først.

I Kristelig Folkeparti ble onsdagens nyhet mottatt med raseri.

– Jeg blir rasende når jeg hører om vedtaket NFF nå gjør, sier stortingsrepresentant Jorunn Lossius til NTB.

Hun sitter i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

– Alkohol hører ikke hjemme på sportsarenaer, NFF har et ansvar for å skape gode og trygge arenaer for barn og unge, der alle kan delta i idrettsgleden, fortsetter Lossius.

Avviser åpne kraner

Stortingspolitikeren kaller det sterkt beklagelig at fotballforbundet «åpner opp for presset om å selge alkohol og setter dette hensynet foran barna».

– Jeg håper de er villige til å revurdere hele vedtaket, sier Lossius, som kaller NFF-styrets vedtak et steg i «helt feil retning».

– Dette bryter tvers med den gode og trygge kulturen vi har i Norge. Noe av det vi er stolte av i Norge er at vi har alkoholfrie soner – spesielt der barn og unge er til stede, sier Lossius.

Generalsekretær Bjerketvedt understreker på sin side at vedtaket NFF når har gjort, ikke betyr åpne kraner på landets fotballarenaer. Han er videre klar på at det har vært full enighet i forbundsstyret om vedtaket som nå er fattet.

Endringen trer i kraft allerede kommende sesong.

Personvernpolicy