Guardiola tror ingen kan kopiere Zidane

Manchester City-manager Pep Guardiola har stor respekt for Zinédine Zidane.
Manchester City-manager Pep Guardiola har stor respekt for Zinédine Zidane. Foto: Bernat Armangue / AP

Real Madrid-trener Zinédine Zidane førte Real Madrid til tre strake mesterligatriumfer. – Umulig å kopiere, sier Manchester City-manager Pep Guardiola.

Onsdag møtes de to trenerprofilene til duell i mesterligaens åttedelsfinale. Det første av to oppgjør spilles på Santiago Bernabéu i Madrid. Det er første gang Zidane og Guardiola møtes som trenere.

Guardiola har ikke vunnet mesterligaen siden Barcelona gikk til topps i turneringen i 2011. Zidane har på sin side hatt kjempesuksess de siste årene. Franskmannen ledet Real Madrid til seier både i 2016, 2017 og 2018.

– Det han har gjort i Europa kommer ingen til å kopiere, sier Guardiola.

– Å vinne tre strake mesterligatitler beviser hvor stor den klubben er. Den fortsetter og fortsetter, generasjon etter generasjon, sier spanjolen.

Besøk

Beundringen mellom Guardiola og Zidane er åpenbart gjensidig. På en pressekonferanse tirsdag omtalte Zidane trenerkollegaen som best i verden og snakket varmt om da han besøkte Guardiola i Bayern München i 2015.

Zidane startet trenerkarrieren som Carlo Ancelottis assistent i Real Madrid. Samtidig var Guardiola trener i Bayern.

– Det var fantastisk å tilbringe tid med ham. Han var ærlig og åpen, og av slike folk kan du alltid lære noe, sa Zidane tirsdag.

Guardiola returnerer rosen.

– Besøket var en sann fornøyelse. Han kom med andre kolleger fra Frankrike og tilbrakte noen dager med oss. Vi hadde noen diskusjoner, og det var fenomenalt, sier spanjolen.

Utestengt

Manchester City kommer til onsdagens kamp etter mye mesterligaturbulens den siste tiden. Nylig ble klubben ilagt to års utestengelse fra mesterligaen som følge av brudd på fotballens økonomiske regelverk.

Deltakelsen i turneringen inneværende sesong kan dermed være den siste på en stund.

Manchester-klubben har samtidig varslet at avgjørelsen vil bli anket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden