Norsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk

Bokseren Hadi Srour på en pressekonferanse i fjor. Han risikerer en utelukkes på fire år etter en positiv dopingprøve. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Bokseren Hadi Srour på en pressekonferanse i fjor. Han risikerer en utelukkes på fire år etter en positiv dopingprøve. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalenemnda i Antidoping Norge innstiller på fire års utestengelse for bokseren Hadi Srour. Han avla en positiv dopingprøve med spor av syntetisk EPO. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påstanden fra antidopingbyrået er på fire års utestengelse med start fra 16. september i fjor. I en pressemelding skriver Antidoping Norge at Srour også har brutt reglementet for meldeplikt flere ganger.

Vedtaket ble gjort 28. januar, heter det i en pressemelding mandag.

– Også B-prøven bekreftet funnet i A-prøven, sier Katharina Rise, leder av påtalenemnda i Antidoping Norge til NTB.

Srour var raskt ute med kritikk av Antidoping Norge da saken ble offentlig i fjor.

– Etterforskerne forhørte meg, men de var ikke ute etter å høre min versjon eller å få sannheten. De anmodet meg to ganger om å tilstå. Den siste gangen slo de også av lydopptakeren, sa Srour på en pressekonferanse 4. september.

– I tillegg til at tidspunktet ikke stemmer, har jeg verken ressurser, kapasitet, team eller leger til å ta dette stoffet. Det kan kun komme inn i kroppen ved at du sprøyter det inn, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det finnes ikke noe logisk bevis på dette, og ingen forklaring, annet en denne tvilsomme testen. Jeg har etterlyst en analyserapport, men ikke fått den.

Srour har ikke besvart NTBs henvendelser mandag.

– Det har tatt litt tid før saken ble endelig avgjort fra vår side. Det er fordi Srour har anmodet om at vi skulle gjøre ytterligere undersøkelser. Basert på det har vi også fått denne prøven vurdert av andre internasjonale akkrediterte laboratorier, i tillegg til det norske laboratoriet som er akkreditert av Wada, sier Rise.

– De har kommet til samme resultat, uavhengig av hverandre, sier Rise som forteller at Srour ønsket at det skulle gjøres flere etterforskningsskritt av Antidoping Norge.

Det ble i hovedtrekk etterkommet.

Påtalenemda har ikke vært i kontakt med utøveren, men Srour er informert om påtalevedtaket.

– Nå sendes saken til domsutvalget i Norges idrettsforbund. Så er det de som tar en vurdering av vurdere behandling av saken, sier Rise.

Srour var ansett som en mulig OL-deltaker i Tokyo-lekene senere i år.