Rüdiger: – Rasistene har vunnet

Chelseas Antonio Rüdiger (høyre) hevder seg utsatt for rasisme av Tottenham-fansen, men politiet har ikke klart finne noen gjerningsmenn.
Chelseas Antonio Rüdiger (høyre) hevder seg utsatt for rasisme av Tottenham-fansen, men politiet har ikke klart finne noen gjerningsmenn. Foto: Ian Walton / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelseas Antonio Rüdiger raser etter at politiet ikke har funnet det bevist at han ble utsatt for rasisme i Premier League-kampen mot Tottenham i desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Rasistene har vunnet. De blir aldri straffet, i stedet blir jeg gjort til syndebukk, sier tyskeren ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Men jeg gir ikke opp, jeg kommer til å fortsette å heve stemmen, sier Rüdiger som er klar på at samfunnet har en lang vei å gå i kampen mot rasisme.

– Mine barn kommer trolig også til å bli utsatt for dette, sier Chelsea-spilleren.

Hendelsen der Chelsea-spilleren mener seg utsatt for rasisme fant sted 78 minutter ut i bortekampen mot Tottenham i desember. Da indikerte midtstopperen at noen blant Tottenham-fansen hadde gjort apelyder mot han.

– Det er virkelig trist å igjen se rasisme på en fotballkamp, men jeg synes det er viktig å snakke om det offentlig, ellers blir det glemt om et par dager (som alltid), skrev Rüdiger på sin Twitter senere den aktuelle kvelden.

– På en moderne stadion som den til Tottenham, med massevis av TV- og sikkerhetskameraer, må det være mulig å finne og straffe de som har gjort det. Det er så håpløst at rasisme fortsatt eksisterer i 2019. Når skal denne dumheten ta slutt? sa Rüdiger da.