Marerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL

Veronica Kristiansen (til venstre) er tilbake i slag etter skadetrøbbel. Her sammen med Kari Brattset etter mesterligatriumfen i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Veronica Kristiansen (til venstre) er tilbake i slag etter skadetrøbbel. Her sammen med Kari Brattset etter mesterligatriumfen i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håndballprofilen Veronica Kristiansen har lagt bak seg en beintøff periode med skade. Nå er hun i slag som bare det og klar for å skyte Norge til OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag var Kristiansen Györs klart beste angrepsspiller i mesterligakampen borte mot sterke Brest (Frankrike). Hun banket inn flere mål fra distanse på vei mot 29-28-seier.

Kristiansen måtte stå over VM i Japan på grunn av langvarige problemer i lyskene.

– Det har vært en tålmodighetsprøve. Det er som alle sier. Man kommer sterkere tilbake etter slike perioder. Det kan jeg skrive under på, og det gjelder også mentalt, sier Kristiansen til NTB.

Ingen tvil

Norge spiller OL-kval mot vertsnasjon Montenegro, Romania og slaktofferet Thailand om en snau måned. De to beste får OL-billett.

– Vi skal til OL. Så enkelt er det. Blir jeg tatt ut til kvalifiseringen, skal jeg gjøre det jeg kan, sier hun.

Kristiansen har i mange år vært kjent for et knallhardt treningsregime med flere økter på egen hånd i uka ved siden av klubb- og landslagsprogrammet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er noe endret den siste tiden.

– Jeg gjør ikke noe ekstra utenfor det klubben trener. Der er jeg disiplinert. Jeg trener ikke så mye styrke som jeg gjorde før. Jeg prøver å være klar til håndballtreninger eller -kamper. Så det er en ganske stor forskjell og ikke som det pleide.

Kristiansen blir en meget sentral spiller for landslagssjef Thorir Hergeirsson i OL-kvalifiseringen