Olsbu Røiseland etter ny VM-tittel: – Det klikka oppe i hodet mitt

Marte Olsbu Røiseland avsluttet fenomenalt og vant gull på fellesstarten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Marte Olsbu Røiseland avsluttet fenomenalt og vant gull på fellesstarten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marte Olsbu Røiseland avsluttet skiskytter-VM med gull på fellesstarten. Det var hennes sjuende medalje i mesterskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en bom på den første liggende og en på den andre, så det mørkt ut for Olsbu Røiseland da hun gikk ut som nummer 22, minuttet bak ledende Katharina Innerhofer etter to skytinger.

Så skjøt hun fullt hus på begge stående og var plutselig bare 14 sekunder bak ledende Dorothea Wierer før den siste runden. Men det var ikke uten dramatikk. Hun fortalte til NRK etter gulløpet at hun fikk klikkladning.

– Jeg hadde bare fire skudd å skyte med, så jeg måtte bruke et ekstraskudd på siste skyting. Jeg tenkte at jeg ikke måtte stresse med sisteskuddet, men gjøre det jeg skulle. Jeg brukte sikkert ti sekunder ekstra, men det var det verdt.

– Tungt

Like før slutt hadde Olsbu Røiseland tatt igjen hjemmehåpet Wierer. – Da jeg fikk ryggen hennes var jeg sikker på at jeg kom til å vinne, sa Olsbu Røiseland.

Og det gjorde hun. For etter en enorm sisterunde gikk hun først over målstreken, til sitt femte gull.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er så glad. Det var så tungt i dag. Jeg bare raste nedover på listene etter liggende skyting, så jeg måtte bare motivere meg selv. Så klatret jeg plasser etter plasser også var gullet innen rekkevidde. Og da bare klikka det oppi hodet mitt. Det var så gøy, sa VM-dronningen.

Det var hennes femte VM-gull i Anterselva og hennes sjuende medalje i mesterskapet (fem gull, to bronse). Hun tok medalje på alle øvelsene i mesterskapet. Det er det ingen andre skiskyttere som gjort før henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hentet fram noen krefter jeg ikke visste at jeg hadde. Det er nesten ikke til å tro.

Fossum-duo skuffet

Både Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff skuffet på søndagens avsluttende fellesstart. De skjøt fullt hus på første liggende, før de bommet en hver på den andre skytingen. Da gikk Fossum-duoen ut drøye 30 sekunder bak Innerhofer, som åpnet kruttsterkt og ledet etter to skytinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eckhoff og Landmark Tandrevold bommet også en hver på den første stående og to hver på siste stående.

Eckhoff ble til slutt nummer sju, mens Landmark Tandrevold endte på 16.-plass. Begge med fire bom hver.

Erna Solberg hyller VM-vinneren

– På vegne av regjeringen vil jeg gratulere Marte Olsbu Røiseland med medalje i sju av sju mulige øvelser i VM. Og fem gull! For en prestasjon! Hun er den første som klarer dette, sier den norske statsministeren til NTB i en epost.

– Tusen takk for all spenningen og underholdningen hun har gitt til oss som har fulgt med hjemmefra, avslutter Solberg.