Fury ny WBC-mester etter oppvisning mot tam Wilder

Tyson Fury slo Deontay Wilder i tungvektskampen i Las Vegas. Foto: Isaac Brekken, AP /NTB scanpix
Tyson Fury slo Deontay Wilder i tungvektskampen i Las Vegas. Foto: Isaac Brekken, AP /NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske Tyson Fury kapret WBC-beltet i tungvektsboksing etter teknisk knockout over til nå ubeseirede Deontay Wilder i sjuende runde i Las Vegas lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen gikk søndag morgen norsk tid. Amerikanske Wilder angrep Fury med venstreneven fra start, men endte med å kaste inn håndkleet i sjuende runde.

– Jeg sa til alle som har to ører og ville høre at jeg skulle komme tilbake og overta tronen. Jeg er en mann av mine ord, sa Fury til BT Sport etter triumfen.

Wilder tapte på teknisk knockout for første gang i karrieren. Han var i realiteten sjanseløs mot sin tre år yngre motstander. Blødende fra det ene øret måtte han bare konstatere at Fury var kjappere, slo hardere og var bedre.

Fury har byttet treningskvarter siden de to møttes i 2018. Den kampen endte uavgjort.

Offensiv

Wilder åpnet med å gå for hodet til «The Gypsy King». Fury var litt mer avventende, før han åpnet med kombinasjoner som ikke helt lyktes.

Intense forsøk sendte uansett fansen hans inn i hysteriske tilstander på tribunen, enda han ikke fikk inn noen av treffene umiddelbart. Men han kom seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De første rundene var preget av at Fury slo hakket hardere tilbake enn Wilder, og i runde tre fikk han inn en venstre, fulgt av en venstre-høyre-kombinasjon.

I siste minutt falt Wilder i kanvasen etter et slag mot tinningen, men dommer Kenny Bayless avgjorde at han skled. Det ville vært første gang noen slo ham i gulvet dette tiåret.

Trøbbel

Etter fjerde runde, som inkluderte nok et fall, begynte Wilder virkelig å få problemer. Han blødde fra det ene øret etter en kjempetreff fra Fury og vaklet seg gjennom femte runde. Sjette runde slet Wilder med å forsvare seg. I sjuende runde kom kapitulasjonen.

Wilder har i henhold til avtalen sin krav på omkamp, men hvis han ikke vil bruke den, åpner det trolig for det mange boksefans ønsker seg nå: En kamp mellom innehaveren av WBC-tittelen og Anthony Joshua, som har de tre andre beltene for øyeblikket.