Olsbu Røiseland og Thingnes Bø gikk inn til gull på parstafetten

Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø gikk inn til gullet på parstafetten i skiskytter-VM torsdag.
Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø gikk inn til gullet på parstafetten i skiskytter-VM torsdag.  Foto: Tiziana Fabi / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske skiskytterparet Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø forsvarte VM-gullet sitt på parstafetten i skiskyting. Ole Einar Bjørndalen slakter øvelsen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var er et skikkelig kick å gå. Jeg var forbannet på meg selv etter den første etappen. Jeg rettet opp feilen på de siste skytingene. Kanskje min beste skyting noen gang. Det fungerte veldig bra, sa Thingnes Bø til NRK.

– En skikkelig deilig følelse. Vi var veldig innstilt på at vi skulle ta dette gullet. Helt vanvittig, sa Olsbu Røiseland, som tok sin femte VM-medalje dette mesterskapet.

Thingnes Bø sto side om side med tyske Erik Lesser på siste skyting. Der viste nordmannen superkrefter og gikk ut 7,6 sekunder foran tyskeren.

I mål skilte det ytterligere ti sekunder.

Oversikt: Programmet for VM i skiskyting 2020

Tre ekstraskudd

Marte Olsbu Røiseland måtte tåle ett ekstraskudd på første liggende. Svenske Hanna Öberg var feilfri og gikk ut i tet. Den norske løperen var derimot rask i sporet og banket ned samtlige blinker på stående skyting.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Thingnes Bø gikk ut i ledelsen og økte inn til første skyting. Han måtte bruke ett tilleggsskudd og fikk selskap av sveitseren Benjamin Weger og Lesser.

På standplass måtte Thingnes Bø bruke alle tre ekstraskuddene sine og Sveits vekslet ut i tet med 1,5 sekunder ned til Tyskland og 6,6 ned til Norge.

Fem av fem for Olsbu

Den norske kvinnen skjøt feilfritt på neste liggende skyting, men måtte tåle ett ekstraskudd på stående. Hun sendte lagkameraten 3,5 sekunder bak tyske Lesser på den siste etappen. De to kom likt inn til liggende skyting og gikk likt ut etter feilfri skyting.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen kjørte derimot tøft ut på mellomrunden og fikk en liten luke til Lesser inn siste stående skyting. Men ved tyskerens side skjøt Thingnes Bø en kjapp og feilfri serie, og gikk foran tyskeren. Franziska Preuss gikk også på det tyske laget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marte Olsbu Røiseland tok sin femte av fem mulige medaljer i VM. Hun har to gull og to bronse fra tidligere. Johannes Thingnes tok sitt andre gull og sin fjerde medalje. Det er også blitt to sølv på ham.

Det franske paret med Emilien Jacquelin og Anaïs Bescon tok bronsen og var 29,8 sekunder bak det norske laget.

Bjørndalen: – Det er til å flire av

Tidligere skiskytterkonge og nåværende landslagstrener for Kina, Ole Einar Bjørndalen, har lite til overs for øvelsen parstafett.

Ole Einar Bjørndalen er kritisk til øvelsen parstafett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ole Einar Bjørndalen er kritisk til øvelsen parstafett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Til NRK sier Bjørndalen følgende:

– Det er synd at en VM-medalje blir utdelt og så mange må sitte hjemme å se på. Jeg er ikke akkurat så veldig fan av denne øvelsen, sier han.

Bjørndalen mener det er synd at flere av de beste skiskytterne ikke går øvelsen. Blant annet gikk ikke franskmannen Martin Fourcade torsdagens stafett.

– Det er klart at man stiller med både det beste norske og tyske laget, men Fourcade, for eksempel, sitter hjemme. Det er til å flire av, mener Bjørndalen.