Haalands stjernemøte med Mbappé

Dortmunds Erling Haaland står tirsdag ansikt til ansikt med Kylian Mbappé i mesterligaen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix.
Dortmunds Erling Haaland står tirsdag ansikt til ansikt med Kylian Mbappé i mesterligaen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Tirsdag står Erling Braut Haaland ansikt til ansikt med en spiller han tidligere har sett opp til: PSGs Kylian Mbappé.

Tirsdag kveld møtes Borussia Dortmund og Paris Saint-Germain til åttedelsfinale i mesterligaen. Det blir det et møte mellom to av Europas beste unge fotballspillere.

Haaland (19) mot Kylian Mbappé (21).

Borussia Dortmund betalte trolig rundt 200 millioner kroner for Haaland i januar. Etter 28 mål på 22 kamper i Salzburg var forventningene høye da den norske tenåringen dro på seg Dortmund-drakta i debutkampen mot Ausburg.

Haaland fikk spille de siste 20 minuttene og scoret tre mål. Fem kamper senere står Haaland med ni scoringer for sin nye arbeidsgiver.

Da Mbappé var 18 ble han solgt fra Monaco til PSG. Prislappen var på svimlende 1,66 milliarder kroner. Året etter ble han verdensmester etter å ha scoret i finalen. Han ble også kåret til mesterskapets beste unge spiller.

Nå har han vunnet den franske serien med to forskjellige klubber, scoret bøttevis med ligamål og nærmer seg 20 scoringer i mesterligaen.

Ingen stjernenykker

Når Haaland og Mbappé står ansikt til ansikt på Signal Iduna Park, er det en ung jærbu som møter en verdensmester han tidligere har sett opp til.

– Da jeg var i Salzburg og scoret der, så jeg Mbappé hamre inn scoringer i Ligue 1. Så man kan alltid nå et høyere nivå, sa Haaland til Bundesliga.com.

Haaland skapte overskrifter både før og etter overgangen til Tyskland, og avisene skrev med fete typer om hvor god den unge nordmannen var. Slikt gjør at man fort kan framstå som en vanskelig person og full av stjernenykker.

Men sånn er ikke Haaland, skal vi tro lagkamerat Roman Burki.

– Han er veldig profesjonell. Jeg er en av de første på treningsfeltet, men han (Haaland) er der alltid før meg, sier keeperen til AFP.

Tenåringssensasjon

Sist Mbappé entret gressteppet i Dortmund forlot han stadion med to scoringer. Det var i 33-kampen mellom Monaco og Borussia i mesterligaen i 2017.

På det tidspunktet var Kylian Mbappé en tenåringssensasjon. Nå er han verdensmester. Nå er han PSGs toppscorer, med 24 mål på samvittigheten denne sesongen.

Paris Saint Germain tok seg videre til mesterligaens åttedelsfinalen etter å ha vunnet gruppespillet mot Real Madrid, Brugge og Galatasary. Borussia Dortmund ble nummer to i sin gruppe, bak Barcelona, men foran Slavia Praha og Inter.

Tirsdag spilles mesterligaens to første åttedelsfinaler. I tillegg til Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain møtes også Atletico Madrid – Liverpool.

Returoppgjøret spilles 11. mars.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden