Nøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea

Manchester Uniteds Anthony Martial (til venstre) og Chelseas Willian i duell i mandagens Premier League-kamp. Foto: Ian Walton, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United sikret seg en svært viktig 2-0-triumf borte over Chelsea i Premier League. Harry Maguire scoret et av målene på heading.

Resultatet gjør at det tetner ytterligere til i kampen om fjerdeplassen på tabellen. Den gir garantert billett til mesterligaen neste sesong.

Anthony Martial headet inn 0-1 kort før pause etter en duell med Andreas Christensen. Dansken var akkurat tilbake i spill etter medisinsk behandling (blødde mye fra nesen) da baklengsmålet kom. Forarbeidet til Aaron Wan-Bissaka var pent og inneholdt et par finter før innlegget kom.

Christensen var ikke i slag da 2.-omgangen startet. Han ble igjen i garderoben.

Chelseas Kurt Zouma fikk annullert et mål etter 55 minutter. Etter VAR-granskning kom dommerne til at det hadde vært en dytt i ryggen i forkant av scoringen, men TV-bildene viste at Uniteds Fred var mannen som startet hele situasjonen.

Full treff

Kort etter traff Uniteds Bruno Fernandes stolpen med et frispark. Så var det Harry Maguires tur. Han headet inn 0-2 etter en corner lagt av Fernandes.

I 1.-omgangen mente mange at Maguire skulle blitt utvist da han sendte støvelen i skrittet på en motspiller, men dommeren vinket alt videre.

– Var Harry Maguire heldig? Jeg tror ikke det. Han ble hindret først og (Michy) Batshuayi var i ferd med å falle oppå ham, så han satte foten opp og traff ham uheldigvis der det gjør vondt, sa Solskjær til BBC Sport etter kampen.

Nordmannen viser til at United hadde marginene på sin side i kampen, og at Chelsea var uheldige med VAR-avgjørelsene, som Solskjær mener var marginale men korrekte.

Solskjær fornøyd tross slurv

Solskjær er ellers selvkritisk etter den tette og dramatiske kampen.

– Vi spilte ikke spesielt bra med ballen, vi var slepphendte og til tider trege, men forsvaret var veldig bra. Eric Bailly var enestående i sin første kamp siden april og det var absolutt en toppkamp, sier Solskjær.

United er nå tre poeng bak Chelsea.

– Hadde vi tapt, hadde vi kommet ni poeng bak, og det kunne vi nok realistisk sett ikke hentet inn igjen, sier Solskjær.

Chelsea fortsetter med en ny hjemmekamp i serien lørdag. Den går mot byrival Tottenham og Chelseas tidligere manager José Mourinho.

Uniteds neste motstander i Premier League, er nestjumbo Watford. Kampen spilles på Old Trafford søndag.