Marte Olsbu Røiseland tok VM-bronse

Marte Olsbu Røiseland havnet i en dramatisk duell med Dorothea Wierer om VM-gull, men det holdt kun til bronse.
Marte Olsbu Røiseland havnet i en dramatisk duell med Dorothea Wierer om VM-gull, men det holdt kun til bronse. Foto: Marco Bertorello / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

VM-gullet på jaktstarten røk for Marte Olsbu Røiseland på siste skyting. 29-åringen tapte også sølvduellen mot Denise Herrmann i løypa da Dorothea Wierer vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Olsbu Røiseland gikk ut i teten, men måtte ut i én strafferunde etter første liggende skyting. Amerikanske Susan Dunklee var feilfri på standplass og gikk ut med 10,7 sekunders ledelse.

Dunklee, Olsbu Røiseland og hjemmehåpet Dorothea Wierer kom likt inn på neste skyting. Wierer var som vanlig rask og feilfri i sin standplassopphold, og hun gikk ut 5 sekunder foran Olsbu Røiseland som også var feilfri.

Begge to banket ned sine fem blinker på første stående skyting. Selv om Denise Herrmann kom jagende bak, ble den ren duell på siste stående skyting. Den avgjorde Wierer til sin fordel. Hun bommet bare en gang mot Olsbu Røiselands to bommer.

Bakfra kom Herrmann og gikk likt ut med Røiseland på den siste runden. Den tyske løpere rykket ifra i den siste slake motbakken inn mot mål.

– Jeg er skikkelig fornøyd med bronsen. Jeg klarte meg bra på første stående. Jeg forsøkte samme taktikk på den siste, men det ble veldig tøft mentalt å stå imot, sa Olsbu Røiseland til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ga alt på sisterunden for å ta sølvet, men Denise Herrmann ble for sterk, sa hun.

Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff startet som nummer 57 og 59 av de 60 startende på jaktstarten. Begge avanserte etter feilfri liggende skyting. Tandrevold med bare en strafferunde avanserte til 14.-plass.

Eckhoff med tre runder etter første stående skyting ble nummer 20.