Storhamar påførte seriemesteren sjeldent tap

Eirik Salsten ble matchvinner i forlengningen da Storhamar slo Stavanger på bortebane lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For en sjelden gangs skyld måtte den suverene seriemesteren Stavanger gå av isen med tap da Storhamar vant 3-2 etter forlengning lørdag.

Serietoeren ga hjemmelaget tøff kamp foran 4250 tilskuere i Stavanger, og Eirik Salsten ble matchvinner med sin scoring etter 2.39 i forlengningen. Det var Stavangers første tap siden jul, etter 12 seirer på rad.

Hjemmelaget scoret først ved Rylan Derek Schwartz, men Tony Cameranesi utlignet med assist fra Patrick Thoresen og Rasmus Ahlholm. De tre samme spillerne fikk målpoeng da Ahlholm satte inn ledermålet bare 20 sekunder ut i midtperioden.

Stavanger fikk sin utligning da Storhamar måtte spille tre mot fem i begynnelsen av den siste perioden. Tommy Kristiansen scoret, men det ble bare ett poeng for Stavanger, som dermed er oppe i 103.

Storhamar på 2.-plass har 77, som er ti poeng mer enn tredjeplasserte Lillehammer.

I den andre kampen lørdag måtte Sparta ha straffeslagkonkurranse for å hale i land 2-1-seier over Vålerenga. Jonas Oppøyen ga gjestene ledelsen, men Niklas Roest utlignet vel fem minutter før slutt i den første perioden. Etter mer enn 50 målløse minutter måtte ekstrapoenget fordeles med straffeslag, og der seiret hjemmelaget, som dermed er oppe på samme poengsum som 6.-plasserte Stjernen på plassen foran.