Elverum kollapset mot Johannesens Flensburg-Handewitt

Gøran Johannessen var god da Flensburg-Handewitt slo Elverum 34-28 i mesterligaen lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Elverum spilte en jevn 1. omgang mot «norske» Flensburg-Handewitt, men etter en svak 2. omgang ble det tap 28-34 i mesterligaen lørdag.

Etter en tung start på mesterligaen hadde Elverum vist gryende form med seier over slovenske Celje og en sterk prestasjon mot giganten Barcelona, men i lørdagens publikumsfest mot Flensburg-Handewitt ødela en dårlig 2. omgang foran 9312 tilskuere i Håkons Hall.

Flensburg-Handewitts norske spillere, med Gøran Johannesen i spissen, holdt det tyske laget inne i kampen i første omgang, før Elverums kollaps i 2. omgang.

– Det var ikke godt nok fra vår side, men så er det forskjell på toppen i Bundesliga og toppen i Norge, og det er vel en dag som det her med på å vise, sa Elverums svenske trener Michael Apelgren til Viasat.

Johannesen var mye mer fornøyd etter kampen.

– Seieren var selvfølgelig kjempeviktig for oss. Som nordmann å komme til denne stemningen her, jeg har aldri opplevd lignende i en klubbkamp, så det var veldig kult, sa Johannesen.

19 år gamle Alexander Blonz scoret 9 mål på 12 skudd, men kunne ikke hindre at det ble seksmålstap.

Jevn 1. omgang

Flensburg-Handewitt tok ledelsen fra start og ga den aldri fra seg før pause, men Elverum kjempet godt og hentet inn en firemålsledelse rett før hvilen.

Sigvaldi Gudjónsson reduserte til 14-15 etter en kontring, og Elverum hadde kjempet seg tilbake igjen i kampen.

Flensburg-Handewitt var vanskelige å stoppe. Norske Johannesen dominerte første omgang med fart og stor kraft og gikk til pause med fem mål på seks skudd. Det ble lagt merke til av Apelgren.

– Det ikke overraskende at de norske guttene på Flensburg er litt mer gira i dag. Gøran og (Torbjørn) Bergerud er vasse, sa Apelgren i pausen.

Kollaps i 2. omgang

Elverum tok sin første ledelse på 18-17 etter fire minutter av 2. omgang, men etter det handlet alt om Flensburg-Handewitt.

Det var tegn på oppløsning hos Elverum etter 39 minutter da Magnus Jøndal kunne legge på til 23-19 for Flensburg-Handewitt, men Elverums danske keeper Thorsten Fries reddet skuddet fra nordmannen som var alene gjennom.

Redningen hjalp uansett lite, for Elverum slet med å score og lå under 25-19 da Magnus Fredriksen endelig fikk hull på byllen igjen etter seks minutter uten mål.

Kollapsen fortsatte, selv om Elverum kunne pynte på resultatet med de tre siste målene i kampen som endte med tap 28-34.

Neste kamp i mesterligaen for Elverum er borte mot Sander Sagosens Paris Saint-Germain 22. februar. Da lagene møttes 26. september var Sagosen ute med skade, men hans PSG vant likevel kampen 25-22.