FIS vil ha verdenscup for kvinner i Norge

Ragnhild Mowinckel og de andre norske alpinkvinnene kan få verdenscuprenn på hjemmebane i 2022. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ragnhild Mowinckel og de andre norske alpinkvinnene kan få verdenscuprenn på hjemmebane i 2022. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for gode resultater de siste sesongen arrangerer ikke Norge verdenscuprenn i alpint for kvinner. Nå er blant annet Oppdal bedt om å søke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale skiforbundet (FIS) ønsker at Norge skal få egne verdenscuprenn for kvinner. Delvis fordi de norske kvinnene gjør det bra, delvis fordi Skandinavia er snøsikkert, skriver OPP.

Det er snakk om slalåm og storslalåm helgen 5. og 6. mars 2022. Det er Oppdal, Hafjell og Norefjell som er de norske kandidatene til rennene.

I mars skal skistyret avgjøre hvem som blir Norges kandidat. Den endelige avgjørelsen blir tatt av FIS-styret i mai.

– Det er rykende ferskt. Vi fikk forespørselen for under en måned siden, og har allerede informert skiforbundet at vi vil fremme vårt kandidatur, bekrefter Stein Kjartan Vik, styreleder i Oppdal Alpin til avisen.

Oppdal har arrangert verdenscup flere ganger tidligere. Det foreløpig siste rennet ble vunnet av Kjetil André Aamodt i mars 1993.